Reus verontschuldigt zich bij 80 duizend man na blamage

Reacties

Hoewel een nederlaag werd voorkomen, is de 3-3 van Borussia Dortmund tegen SC Paderborn beschamend te noemen. Via een late treffer van Marco Reus pakte de Duitse topclub toch nog een puntje, maar een verontschuldiging was op zijn plaats.

Reus verontschuldigt zich bij 80 duizend man na blamage
© Pro Shots

Paderborn had voor vrijdag nog maar vier punten gepakt in de Bundesliga en staat daarmee onderaan in de Duitse competitie. Tegen alle verwachtingen in ging de club met een 0-3 voorsprong de rust in, wat leidde tot een onrustig Signal Iduna Park.

Uiteraard was de thuiswedstrijd van Dortmund weer uitverkocht, wat betekende dat er ruim 80 duizend man aanschouwde hoe de titelkandidaat zich blameerde tegen de hekkensluiter. Trainer Lucien Favre greep al vroeg in met drie wissels, maar puntenverlies kon niet meer voorkomen worden.

'Een verontschuldiging aan alle mensen hier in het stadion is wel op zijn plaats', stelde aanvoerder Reus achteraf bij DAZN. 'Ik heb geen enkele verklaring voor onze eerste helft op dit moment, ik heb geen idee wat we aan het doen waren. We schamen ons voor wat we neer hebben gezet.'

De vroege en ruime achterstand was een volgende klap voor Dortmund, dat in de vorige speelronde immers met 0-4 had verloren van concurrent Bayern München. 'Die wedstrijd zat niet meer in ons hoofd', ontkende Reus enige vorm van gebrek aan zelfvertrouwen. 'Maar hier moet wel over worden nagepraat, je kunt dit niet vertonen aan meer dan 80 duizend toeschouwers.'

Dortmund moet de rug razendsnel rechten, want komende woensdag staat het pittige uitduel met Barcelona op het programma. De Duitsers kunnen in Catalonië een cruciale slag slaan op weg naar overwintering in het elitetoernooi, zeker omdat Internazionale en Barça nog tegen elkaar spelen in Groep F.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
2
0
9-4
+5
14
2
Borussia Dortmund
6
3
1
2
8-8
0
10
3
Internazionale
6
2
1
3
10-9
+1
7
4
Slavia Praag
6
0
2
4
4-10
-6
2
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer M. Reus
Meer over M. Reus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.