Reus verklaart reserverol: 'Ik speel in de belangrijke wedstrijden'

Reacties

Marco Reus heeft na de valse WK-start van Duitsland tegen Mexico een opmerkelijke verklaring gegeven voor zijn reserverol. Bondscoach Joachim Löw zou de 29-jarige aanvaller van Borussia Dortmund achter de hand hebben gehouden voor later in het toernooi.

Reus verklaart reserverol: 'Ik speel in de belangrijke wedstrijden'

Dat zei Reus, die na een uur alsnog mocht invallen en zo eindelijk zijn WK-debuut maakte, na afloop tegen Sport Bild toen hem werd gevraagd waarom hij niet in de basis begon ondanks zijn veelbelovende optredens in de voorbereiding. 'Omdat we ervan uitgaan dat het toernooi nog heel lang duurt en ik vooral in de belangrijkste wedstrijden zou spelen…' Een achteraf pijnlijke keuze.

Ook Reus leek dat te beseffen door na zijn opmerkelijke uitspraak een veelzeggende stilte te laten vallen. 'Natuurlijk was deze wedstrijd ook belangrijk, maar we hebben een brede selectie waarin iedereen aan bod komt. Daarom is het zo afgesproken', vervolgde Reus, die na zijn rentree van een kruisbandblessure zeven keer scoorde in elf duels voor Dortmund.

Prominenten als Ghanees international Kevin-Prince Boateng en tennislegende Boris Becker spraken op Twitter daarom al hun voorkeur uit voor Reus, terwijl ook Bild in een analyse een oproep deed aan Löw zijn elftal te bouwen rond doelman Manuel Neuer en Reus in een poging het WK nog te redden. Dat zou dan waarschijnlijk ten koste gaan van Julian Draxler of Mesut Özil.

Dat er iets moet veranderen bij Duitsland, is in ieder geval duidelijk. Thomas Müller erkende na de ontluisterende start tegen Mexico dat de titelverdediger zich niet nog een misstap kan veroorloven in de resterende groepsduels met Zweden en Zuid-Korea. 'We moeten beide wedstrijden winnen en staan onder extreem hoge druk', reageerde de Bayern München-speler na afloop.

Müller denkt niet dat het een mentale kwestie betreft. 'We hoeven onze instelling niet te veranderen. Het is niet dat we niet willen, we deden soms gewoon de verkeerde dingen op het verkeerde moment. We leden balverlies op momenten die ons duur kwamen te staan', aldus de 28-jarige aanvaller, die op de vorige twee WK's in totaal tien keer scoorde.

Wereldkampioen
Collega-spits Timo Werner denkt dat er nog van alles mogelijk is na zijn teleurstellend verlopen WK-debuut. 'Natuurlijk kunnen we het WK nog steeds winnen. Wij zijn Duitsland, wij willen elke wedstrijd winnen. Dit kan een keer gebeuren, je kan een wedstrijd verliezen. We maakten wat meer fouten dan normaal, daarom heeft Mexico ons verslagen.'

Werner heeft nog volop vertrouwen in titelprolongatie, wat geen enkele wereldkampioen meer lukte sinds Brazilië in 1962 met succes de wereldtitel verdedigde. 'Je kan beter de eerste wedstrijd verliezen dan de vierde of de vijfde', stelde de rappe spits van RB Leipzig optimistisch. 'Spanje verloor haar eerste wedstrijd op het WK in Zuid-Afrika en werd uiteindelijk wereldkampioen.'

'Vooral de kampioenen van 2014 gaven niet thuis bij Duitsland'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.