Resultaat is heilig voor worstelend Manchester United

Reacties

Manchester United heeft maandag met pijn en moeite de volgende ronde van het FA Cup-toernooi bereikt. Dat was ook het enige positieve voor de ploeg van Ralf Rangnick, die tegen Aston Villa opnieuw weinig indruk maakte. De bezoekers zagen twee doelpunten afgekeurd worden.

Resultaat is heilig voor worstelend Manchester United
Manchester United
Manchester United
1 - 0
Aston Villa
Aston Villa

Rangnick zat voor maandag pas bij zes wedstrijden van United op de bank, maar ligt toch al behoorlijk onder vuur. Er worden vraagtekens gezet bij de speelwijze en volgens Engelse media is er sprake van verdeeldheid in de kleedkamer. Voor het duel van maandagavond zat Cristiano Ronaldo niet bij de selectie en begon Donny van de Beek opnieuw op de bank.

Uitgerekend de concurrenten van Van de Beek zorgden al in de achtste minuut voor de openingstreffer. Uit een uitstekende voorzet van Fred kopte Scott McTominay raak. Het Villa van Liverpool-legende Steven Gerrard (die voor aanvang flink werd uitgefloten door de United-fans) moest hierdoor al vroeg in de achtervolging en reageerde sterk op de tegenvaller.

Nog zonder Philippe Coutinho, die in Frankrijk bezig is met het in orde maken van zijn werkvergunning, maakte Villa het United erg moeilijk. Na gestuntel van Victor Lindelöf leek Ollie Watkins de gelijkmaker te gaan binnenschieten, maar hij knalde op de lat.

Zes minuten na rust leek Villa alsnog op 1-1 te komen, via Danny Ings. Na een VAR-check van ruim drie minuten werd deze goal echter toch afgekeurd: vermoedelijk vanwege een overtreding van Jacob Ramsey op Edinson Cavani. Ook een doelpunt van Watkins kon niet gevierd worden. De grensrechter had al buitenspel voor Ings geconstateerd en zat daar goed. 

Villa bleef maar druk zetten en kort nadat Marcus Rashford aan de overkant een enorme kans op de 2-0 onbenut had gelaten, bracht Rangnick Van de Beek binnen de lijnen. De middenvelder kreeg als vervanger van Cavani een kwartier speeltijd. Niet lang na de entree van Van de Beek kwam ook Anwar El Ghazi binnen de lijnen: hij nam bij Villa de plek van Emiliano Buendia in.

Met de twee Nederlanders op het veld veranderde er niets meer aan de stand en zo werd McTominay de matchwinner. Aankomende zaterdag staan United en Villa opnieuw tegenover elkaar: dan in de competitie, dan op Villa Park. In dit duel kan Coutinho mogelijk zijn Villa-debuut maken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.