Coutinho brengt op terugweg naar Engeland hoge verwachtingen met zich mee

Reacties

Aston Villa-coach Steven Gerrard kijkt reikhalzend uit naar de komst van Philippe Coutinho, die inmiddels met succes medisch gekeurd is en momenteel in Frankrijk verblijft om zijn werkvergunning in orde te maken. De Braziliaan wordt woensdag voor het eerst op het trainingsveld verwacht.

Coutinho brengt op terugweg naar Engeland hoge verwachtingen met zich mee

Barcelona nam Coutinho vier jaar geleden voor een recordbedrag over van Liverpool, waar de middenvelder in 81 wedstrijden samen had gespeeld met Gerrard. Laatstgenoemde is nu de coach van Aston Villa en maakte zich sterk voor de komst van zijn voormalig ploeggenoot. Afgelopen vrijdag werd er een akkoord bereikt: Villa huurt Coutinho tot de zomer van Barcelona.

De middenvelder is er maandag nog niet bij, wanneer Villa het in het FA Cup-toernooi opneemt tegen Manchester United. Mogelijk kan Coutinho zaterdag debuteren: in de competitie is United dan opnieuw de tegenstander van Villa. 'We kijken ernaar uit om hem woensdag op het trainingsveld te verwelkomen', zegt Gerrard op de website van Villa.

De coach is dolblij met de komst van Coutinho. 'Hij is een uitstekende voetballer, met een zéér indrukwekkend cv', weet Gerrard. 'Ik ben heel blij dat we hem aan boord hebben kunnen halen en ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken. Hij is een speler waar ik met veel plezier mee heb samengespeeld en ik weet dat de rest van de Villa-selectie erg zal profiteren van zijn kwaliteit en ervaring. Zijn aanwezigheid zal van onschatbare waarde zijn, zeker gezien de blessures en het toernooi om de Afrika Cup die hebben gezorgd voor wat minder opties in onze voorhoede.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.