Reserves van Ajax kansloos tegen Internazionale

Ajax verloor kansloos met 1-0 van Internazionale in het Amsterdam Tournament. Coach Marco van Basten oogste fluitconcerten omdat hij ervoor had gekozen zijn vaste basisspelers op de bank te laten beginnen.

Dat Van Basten spelers als Klaas-Jan Huntelaar, Gabri, Ismail Aissati en Miralem Sulejmani buiten de basis hield en spelers als Toby Alderweireld, Donovan Slijngard, Mitchell Donald en Dennis Rommedahl opstelde, was logisch. De Amsterdammers hadden vrijdag immers nog een duel gespeeld met Arsenal. Alleen doelman Maarten Stekelenburg en spits Dario Cvitanich stonden aan de aftrap.

José Mourinho had meer keus want meer kwaliteit in zijn selectie. De Portugese trainer van Inter stelde onder anderen Zlatan Ibrahimovic, Javier Zanetti, Luis Figo en Adriano op, en zag zijn ploeg al snel gevaarlijk worden. In de vijfde minuut stuurde Sulley Muntari Adriano diep, die alleen op Maarten Stekelenburg afging en scoorde. De doelman voorkwam echter dat de Italianen nóg verder uitliepen. Voor de goal van Adriano miste bijvoorbeeld Figo een grote kans, en vlak erna was Zlatan dicht bij de 2-0. De Zweed zou nog tweemaal de paal raken, Zanetti deed dat één keer.

Ajax was lange tijd machteloos. Pas na rust, toen Van Basten alsnog Huntelaar, Gabri, Sulejmani en Aissati inbracht. Huntelaar schoot gevaarlijk van afstand, Gabri probeerde dat ook te doen en Sulejmani was het dichtst bij een treffer, maar knalde vlak voor tijd op de vuisten van doelman Francesco Toldo.

Door de nederlaag eindigt Ajax als laatste in het Amsterdam Tournament met twee punten. Arsenal is winnaar. The Gunners kwamen eveneens met een B-elftal in het veld én speelden met 1-1 gelijk tegen Sevilla, dat eigenlijk beter was. Inter eiste de tweede plaats op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen