Reserverol van Brobbey staat los van Villa-uit: 'Heeft er niets mee te maken'

Reacties

Ajax start zondagmiddag zonder Brian Brobbey aan het duel met Fortuna Sittard en daar heeft John van 't Schip een verklaring voor gegeven. Volgens de oefenmeester van de Amsterdammers heeft het in ieder geval niets te maken met de aankomende return tegen Aston Villa in de Conference League.

Reserverol van Brobbey staat los van Villa-uit: 'Heeft er niets mee te maken'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Van Brobbey is bekend dat hij al even kampt met een knieblessure. Die klachten zijn heviger geworden en daarom begint de aanvaller zondag op de bank. 'In overleg met de medische staf en Brian hebben we besloten dat hij niet gaat beginnen. Hij zit wel op de bank om eventueel in te vallen, maar hij is nog niet volledig hersteld', aldus Van 't Schip bij ESPN.

Mocht Ajax flink in de problemen komen, dan kan Brobbey alsnog van waarde zijn. 'Hij kan wel volle bak invallen, alleen niet lang spelen', vervolgt Van 't Schip, die aangeeft dat er geen sprake is van sparen voor het duel met Aston Villa. 'Dat heeft er niets mee te maken, we doen het dit hele seizoen al zo. Gelukkig hebben we hem na Utrecht wat rust kunnen geven, maar we moeten het een beetje managen deze periode.'

Sutalo
Waar Brobbey op de bank zit, start Josip Sutalo weer in de basis na een blessure. Van 't Schip is tevreden over wat hij op de training ziet van de veelbesproken Kroaat. 'Ik zie een verdediger die geconcentreerd is, snel is en zijn directe tegenstanders uitschakelt', aldus de trainer, die erkent dat Sutalo in een lastige fase zat. 'Er gaat heel wat om in die jongens. Hopelijk kan hij vandaag de knop weer omzetten en gaan we een scherpe en geconcentreerde Sutalo zien', besluit Van 't Schip.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.