Rentree Veldwijk bij Zuid-Afrika betekent slecht nieuws voor Sparta

Reacties

Lars Veldwijk keert na een afwezigheid van twee jaar terug bij het nationale elftal van Zuid-Afrika. De spits van Sparta Rotterdam is opgeroepen voor de interland tegen Libië op 24 maart.

Rentree Veldwijk bij Zuid-Afrika betekent slecht nieuws voor Sparta

Voor Sparta betekent dat slecht nieuws. De ploeg van Henk Fraser speelt op 24 maart de thuiswedstrijd tegen NEC en moet het dan dus zien te redden zonder zijn clubtopscorer. Sparta heeft al geprobeerd om het duel met NEC te verplaatsen, omdat er meerdere spelers interlandverplichtingen hebben. De KNVB wees dat verzoek echter af.

De 27-jarige Veldwijk werd geboren in Uithoorn, maar beschikt naast een Nederlands paspoort ook over een Zuid-Afrikaans paspoort. De spits die dit seizoen goed was voor zeventien competitiedoelpunten voor Sparta in de Keuken Kampioen Divisie speelde in 2016 zijn tot dusver enige interland voor Bafana Bafana: hij deed toen 45 minuten mee tegen Mozambique. In maart 2017 zat hij voor nog twee duels bij de selectie, maar Veldwijk kwam toen niet in actie.

De wedstrijd tegen Libië is de laatste kwalificatiewedstrijd voor het toernooi om de Afrika Cup. Zuid-Afrika heeft aan een punt genoeg om zich te kwalificeren voor de eindstrijd in Egypte. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.