KNVB verkoopt Sparta 'nee' na verzoek tot uitstel van thuiswedstrijd

Reacties

De KNVB gaat niet mee in het verzoek van Sparta Rotterdam om de thuiswedstrijd tegen NEC te verplaatsen naar een andere datum. De ontmoeting op Het Kasteel staat gepland op zondag 24 maart, maar de Rotterdammers wilden het duel verzetten omdat meerdere spelers dan interlandverplichtingen hebben.

KNVB verkoopt Sparta 'nee' na verzoek tot uitstel van thuiswedstrijd

Deroy Duarte en Abdoulrahmane Harroui zijn door bondscoach Erwin van de Looi opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje, dat een trainingskamp met twee interlands tegemoet gaat. Als Duarte en Harroui afvallen, worden ze automatisch overgeheveld naar Oranje Onder-20.

Sparta rekent erop dat het naast Duarte en Harroui nog minstens drie spelers (Halil Dervisoglu, Gregor Breinburg en Youssef El Kachati) extra zal afstaan aan nationale selecties. Dat betekent dat de selectie van trainer Henk Fraser voor het treffen met NEC flink slinkt.

Niet verplaatst
De KNVB geeft aan dat de discussie over het spelen tijdens interlandperiodes al vaker is gevoerd en dat een meerderheid van de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hier voor heeft gestemd. 'Dit seizoen blijft alles zoals het is en worden er geen wedstrijden om die reden verplaatst', laat een woordvoerder van de voetbalbond weten. De KNVB heeft inmiddels contact gehad met Sparta.

Sparta gaf eerder op de woensdag aan dat de sportieve en financiële belangen op dit moment groot zijn en dat de club graag wil promoveren naar de Eredivisie. 'In het belang van een eerlijk verloop van de competitie is het in de ogen van Sparta Rotterdam onacceptabel dat Sparta als enige club in de Keuken Kampioen Divisie basisspelers moet afstaan aan vertegenwoordigende elftallen van de KNVB.'

Clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben afgesproken dat er volgend seizoen gekozen mag worden om niet te spelen tijdens interlandperiodes. In dat geval speelt een club op de eerste maandag na een interlandweek. Hier houdt de KNVB rekening mee bij het maken van het competitieprogramma.

Drommel
Eén en ander hangt samen met gebeurtenissen eerder dit seizoen. In september meldde Joël Drommel zich af bij Jong Oranje nadat hij van eerste tot derde keeper werd gedegradeerd en het voor zijn ontwikkeling beter vond om een competitiewedstrijd te keepen voor FC Twente. Toen werd gesuggereerd dat concurrent Sparta een speelverbod had aangevraagd voor Drommel. Zelf kon de club vier man niet inzetten vanwege interlandverplichtingen. Uiteindelijk speelde Drommel niet voor Twente omdat hij naar de reglementen van de KNVB niet speelgerechtigd was.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Twente
38
25
5
8
72-39
+33
80
2
Sparta Rotterdam
38
19
12
7
78-47
+31
69
3
Jong PSV
38
18
9
11
77-59
+18
63
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.