Rentree Van der Vaart bij Midtjylland laat op zich wachten

Reacties

Rafael van der Vaart heeft zijn rentree bij FC Midtjylland opnieuw moeten uitstellen. De verwachting was dat de 34-jarige middenvelder weer mee zou kunnen doen bij de start van de play-offs, maar hij ontbrak zondag tegen Brøndby IF (3-2 verlies) in de selectie.

Rentree Van der Vaart bij Midtjylland laat op zich wachten

Zodoende kwam Van der Vaart dit kalenderjaar nog altijd geen minuut in actie voor de Deense club, waarvoor hij sinds afgelopen zomer actief is. Trainer Jess Thorup meldde half maart geen risico's te willen nemen met de ex-Ajacied, die herstellende is van een spierblessure. 'We hebben besloten dat we dit keer wachten tot hij helemaal klaar is voor we hem weer het veld in sturen.'

Thorup voegde eraan toe Van der Vaart na de interlandperiode terug te verwachten, maar liet de 109-voudig international buiten zijn wedstrijdselectie wegens een lichte hamstringblessure. Midtjylland meldt op de eigen website dat de voormalig speler van Hamburger SV, Real Madrid, Tottenham Hotspur en Real Betis deze week op het trainingsveld zal staan. Woensdag wacht Aalborg BK in het bekertoernooi.

De poging van Van der Vaart om zijn bij Betis in het slop geraakte loopbaan nieuw leven in te blazen in Denemarken, wil voorlopig daarom nog niet echt vlotten. In de Deense competitie kwam de linkspoot voor de winterstop twaalf keer in actie, waarvan tien keer als basisspeler. In die wedstrijden was de Heemskerker, wiens contract nog doorloopt tot medio 2018, goed voor twee doelpunten en één assist.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.