Van der Vaart geniet: 'Wel mooi, een beetje kneuterigheid'

Reacties

Met zijn transfer naar FC Midtjylland ging Rafael van der Vaart afgelopen zomer de liefde achterna. De handbalcarrière van vriendin Estavana Polman was allerminst de enige reden om naar Denemarken te vertrekken. VI ging langs bij de 33-jarige spelmaker, die heeft gevonden waar hij op hoopte.

Van der Vaart geniet: 'Wel mooi, een beetje kneuterigheid'

In de afgelopen vijf seizoenen eindigde Midtjylland drie keer als derde en werd het één keer landskampioen. Na een jaar op de bank bij Real Betis was de keuze voor de Deense topclub er voor Van der Vaart een voor het sportieve. De club speelt elk seizoen Europees voetbal. Van der Vaart: 'Dan weet je op voorhand: daar is een bepaald basisniveau aanwezig. En die verwachting is alleen maar uitgekomen.'

Het contrast met de jaren bij Real Madrid is groot. De pracht en praal van De Koninklijke is verleden tijd, maar Van der Vaart geniet in de luwte. 'Ik heb weer een eigen sporttas en neem na de wedstrijd keurig mijn voetbalschoentjes mee naar huis. De laatste keer dat ik dat heb gedaan was ik vijftien jaar, haha. Ik vind dat wel mooi, een beetje kneuterigheid.  Hier vind je het ongedwongen gevoel waarmee we vroeger allemaal opgroeiden bij onze amateurclub.'

In de Deense competitie wil het nog niet vlotten. De achterstand op koploper FC Kopenhagen bedraagt 21 punten voor Midtjylland, dat derde staat. Het doet niets af aan de ambitie van de middenvelder, die zelf meer dan eens het mikpunt was van kritiek van de Deense pers. 'Weet je wat het is: tussen mijn laatste wedstrijd voor Betis en mijn eerste minuten voor Midtjylland liggen zeven maanden. Daar ondervind ik nog steeds de naweeën van. Volgend seizoen ben ik er vanaf de eerste dag bij en gaan we kampioen worden. Daarvan ben ik overtuigd, ik ga hier nog knallen', zegt Van der Vaart vastberaden.

VI-verslaggever Peter Wekking ging voor de eindejaarsspecial naar Denemarken. Lees in de speciale uitgave van VI of op VI Premium meer over het Deense avontuur van Rafael van der Vaart.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.