FC Midtjylland rekent pas in september op Van der Vaart

Reacties

Rafael van der Vaart heeft 'een goed gevoel' overgehouden aan zijn eerste training bij FC Midtjylland. De Deense club rekent echter pas na de interlandperiode op de nieuweling.

FC Midtjylland rekent pas in september op Van der Vaart

Van der Vaart onderging zaterdag en zondag testen, zodat de club een beeld kreeg van de fysieke toestand van de aanwinst. Dinsdag liet hij zich voor het eerst zien op het trainingsveld. 'Het is lekker om terug te zijn. Het geeft een goed gevoel', zei de aanvallende middenvelder op de clubwebsite.

Maar voorlopig moet Van der Vaart zich beperken tot de training. De middenvelder moet zich richten op de wedstrijd tegen van fB Esbjerg van 9 september. 'Hij wordt een jaartje ouder en komt terug van vakantie. Daarom hebben we besloten dat hij nog niet klaar is om in de hoofdmacht te spelen tot na de interlandperiode', aldus technisch directeur Claus Steinlein tegen het Deense Canal9.  

'We moeten hem nog goed optrainen', vervolgde Steinlein. 'Hij heeft bijvoorbeeld vandaag maar 45 minuten getraind en is daarna aan de slag gegaan met de conditietrainer. Hij heeft dat echt nog nodig, maar hij is in de conditie zoals we hadden verwacht.'

Van der Vaart wil zelf geen datum noemen voor zijn debuut. 'Het is moeilijk te zeggen. Ik ben er altijd klaar voor, maar ik moet het nog opbouwen en mijn tijd nemen. Ik hoop dat ik snel mijn minuten kan maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.