Rentree Van de Beek zorgt voor luxeprobleem bij Ajax

Reacties

Met de terugkeer van Donny van de Beek worden de keuzemogelijkheden voor Ajax-trainer Erik ten Hag ruimer, maar ook lastiger.

Rentree Van de Beek zorgt voor luxeprobleem bij Ajax

De 22-jarige aanvallende middenvelder raakte eind augustus geblesseerd aan een hamstring en maakte afgelopen zondag in de topper tegen PSV (1-1) als invaller zijn rentree. 'Ik ben blij dat ik weer minuten heb gemaakt', zei een opgeluchte Van de Beek. 'Zo'n blessure en aan de kant staan, is helemaal niks. Het is jammer dat we niet wonnen, want eigenlijk vind ik dat we de 0-1 over de streep hadden moeten trekken. Maar al met al is 1-1 bij PSV niet slecht. Nu wordt het zaak snel mijn niveau weer te halen, zodat ik weer hele wedstrijden kan spelen.'

Na zijn indrukwekkende vorige seizoen, waarin Van de Beek alleen al in de Eredivisie negen keer scoorde en tien assists gaf, is hij als nummer 10 onomstreden in het elftal van Ten Hag. Ook dit seizoen startte hij met twee goals en drie assists erg goed. Het zal daarom niet lang duren voordat Van de Beek weer vanaf de aftrap op het veld staat. De vraag wie het kind van de rekening wordt, zal dan snel worden beantwoord. Dusan Tadic en Hakim Ziyech zullen blijven staan, de strijd gaat tussen David Neres en Quincy Promes. De eerste was vorig seizoen zeer succesvol, maar sinds de competitiestart is de Braziliaan nog wat onzichtbaar. Promes is na een weifelend begin vol vertrouwen en heeft daar met drie goals in de duels met Sparta Rotterdam, Lille en PSV ook alle aanleiding toe.

Een andere variant die Erik ten Hag waarschijnlijk in de Eredivisie gaat uitproberen, is dat hij met alle vijf aanvallend ingestelde voetballers speelt. Van de Beek gaat dan opereren als controleur. Zelfs een middenveld met de punt naar achteren behoort tot de mogelijkheden. Het tevreden houden van al die kwaliteitsspelers wordt de grootste uitdaging voor Ten Hag dit seizoen.

We volgden Ajax op de voet tijdens de start van de groepsfase van de Champions League en de kraker tegen PSV. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.