Rentree na 231 dagen: verloren zoon Van Aken moet Heerenveen bij de hand nemen

Reacties

Ole Tobiasen heeft de opstelling van sc Heerenveen bekendgemaakt voor het duel met RKC Waalwijk. Grote verrassing in de basis is Joost van Aken.

Rentree na 231 dagen: verloren zoon Van Aken moet Heerenveen bij de hand nemen
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
0 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

De 27-jarige verdediger maakt zijn eerste speelminuten voor Heerenveen sinds hij begin februari terugkeerde in het Abe Lenstra Stadion. Het wordt bovendien zijn eerste officiële wedstrijd sinds hij op 24 juli 2021 namens Zulte Waregem meedeed in het duel met Oud-Heverlee Leuven. In dat duel pakte Van Aken overigens een rode kaart.

Van Aken, die 92 wedstrijden voor Heerenveen op zijn naam heeft staan, werd de afgelopen periode geplaagd door blessureleed, maar is nu dus weer terug.

Trainer Tobiasen liep vrijdag al vooruit op een rentree van Van Aken: 'Hij zit in een scherp stijgende lijn. Hij wil zelf ontzettend graag. Het kan hem niet snel genoeg gaan. Met zijn coaching en ervaring kan hij voor ons een heel belangrijke rol gaan spelen. Zaak is eerst dat we hem helemaal fit maken en daarna ook houden.'

Heerenveen kan in Waalwijk geen beroep doen op Tibor Halilovic en Amin Sarr, die beiden ziek zijn. Mede door die afwezigen kiest Tobiasen voor het eerst voor een 5-3-2-formatie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.