Rentree Benzema bij Frankrijk verraste Giroud: 'Team was niet meer in balans'

Reacties

Olivier Giroud is sinds het EK niet meer opgeroepen voor de Franse nationale ploeg en dat steekt de aanvaller van AC Milan, die zijn plek moest afstaan aan de teruggekeerde Karim Benzema. In een interview met L'Équipe geeft Giroud aan dat hij werd verrast door bondscoach Didier Deschamps.

Rentree Benzema bij Frankrijk verraste Giroud: 'Team was niet meer in balans'
© Pro Shots

Benzema keerde in aanloop naar het EK na jaren afwezigheid terug bij Frankrijk en aanvankelijk ging dat niet ten koste van de rol van Giroud bij de Fransen. Beide spitsen behoorden tot de EK-selectie. Sinds het EK is Giroud echter niet meer opgeroepen, terwijl Frankrijk met Benzema in oktober de Nations League-finale won.

Tactisch onbalans
De terugkeer van Benzema bij Frankrijk kwam voor Giroud als een verrassing. 'Ik kwam erachter toen de bondscoach het aankondigde. Het was de wil van Deschamps. Ik begrijp zijn keuze, maar ik was graag eerder geïnformeerd', aldus de spits die afgelopen zomer de overstap maakte van Chelsea naar Milan. Voor de Rossoneri vond hij vier keer het net in zeven competitieduels.

In maart vorig jaar liet Benzema zich in een interview op Instagram nogal opmerkelijk uit over Giroud, die toen een basisplek had bij Frankrijk. Benzema noemde zichzelf een Formule 1-wagen en Giroud een 'go-kart'. Giroud wilde niet op die bijzondere vergelijking ingaan. 'Ik heb helemaal niets tegen Karim. We aten jarenlang aan dezelfde tafel. Karim is wel veranderd in de afgelopen jaren: hij is volwassener geworden. Zijn terugkeer in het nationale team zorgde wel voor een tactische onbalans in het team. Dat was in een aantal wedstrijden te zien, maar gelukkig konden ze dat snel verhelpen, zoals bleek tijdens de Nations League.'

Focus op Milan
Giroud hoopt in de nabije toekomst weer aan te sluiten bij de nationale ploeg, waarvoor de teller op 110 interlands en 46 goals staat. 'Ik denk niet dat ik ooit zal bedanken voor de nationale ploeg. De coach weet dat ik er weer sta als hij mij nodig heeft. Voor nu ligt de focus op Milan. Het was vreemd om die jongens te zien terwijl ze de Nations League wonnen. Ik was blij voor hen, maar ik ben een gevoelig mens en dat deed me ook een beetje pijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.