Zlatan-vervanger Giroud bezorgt AC Milan koppositie in de Serie A

Reacties

AC Milan is (in ieder geval voor even) koploper van de Serie A. Een minimale thuiszege op Torino zorgt ervoor dat I Rossoneri bovenaan staan, al kan Napoli de eerste plek donderdag weer overnemen.

Zlatan-vervanger Giroud bezorgt AC Milan koppositie in de Serie A
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
1 - 0
Torino
Torino

De enige goal van de wedstrijd viel al na een kwartiertje. Een corner van Sandro Tonali werd door Rade Krunic doorgekopt, bij de tweede paal stond Olivier Giroud (die speelde in plaats van Zlatan Ibrahimovic) op de goede plek om de 1-0 binnen te tikken. In een verder niet bepaald verheffende wedstrijd was de grootste kans nog voor de bezoekers, maar een schot van Antonio Sanabria werd gered door Milan-keeper Ciprian Tatarusanu, waarna Fikayo Tomori de bal van de lijn haalde.

Vlak nadat Torino-middenvelder Dennis Praet in de slotfase nog de lat had geraakt met een vrije trap, kwam Zlatan binnen de lijnen voor Giroud. Scoren deed de Zweed echter niet meer, zoals de andere spelers op het veld ook geen doel meer troffen. En dus staat AC Milan nu bovenaan, met 28 punten uit 10 duels. Napoli heeft drie punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld én een beter doelsaldo. Desondanks zal AC Milan best even genieten van de koppositie.

De goal van Giroud levert bovendien een fraaie statistiek op. AC Milan heeft nu negen van de eerste tien competitieduels winnend afgesloten. De laatste (en tot voor kort enige) keer dat dat lukte, was in 1954/55. In dat jaar werden de rood-zwarten ook kampioen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.