Renovatie NAC begint met komst rechtsback van Jong Ajax

Reacties

NAC Breda heeft zich woensdag versterkt met Robin Schouten. De 21-jarige rechtervleugelverdediger komt over van Jong Ajax, waar hij beschikte over een aflopend contract. Schouten is de eerste aanwinst voor het seizoen 2019/20, waarin NAC in de Keuken Kampioen Divisie speelt.

Renovatie NAC begint met komst rechtsback van Jong Ajax

Schouten kwam op jonge leeftijd terecht in de jeugdopleiding van AZ. Medio 2017 stapte de verdediger over naar Ajax, waar hij zijn debuut maakte in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers verhuurden hem vorig seizoen aan FC Volendam, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde achterin.

Zijn overgang naar NAC maakt een trots gevoel los bij Schouten. 'NAC is absoluut een grote club met een aanhang waar je voor gaat lopen. Komend seizoen zijn we helaas niet actief op het hoogste niveau, maar wat mij betreft is het daarom juist een mooie uitdaging om met elkaar te gaan strijden voor promotie', geeft Schouten aan.

'Bij FC Volendam heb ik ervaring op kunnen doen in de Keuken Kampioen Divisie, ik weet dus wat er wordt gevraagd', aldus de back. Technisch directeur Tom Van den Abbeele betitelt Schouten als een moderne back met offensieve intenties.

'Hij heeft onder andere bij AZ een goede opleiding genoten en op zijn leeftijd al heel wat ervaring in de benen. Wij zijn blij en trots dat Robin komend seizoen met ons de strijd aan gaat', aldus Van den Abbeele.

Waarschijnlijk begroet NAC op korte termijn ook zijn tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen. Doelman Nick Olij is in beeld om aan de slag te gaan in Breda.

NAC liet eerder al weten afscheid te nemen van liefst zestien spelers. Een week geleden werd bovendien bekend dat Mikhail Rosheuvel de club verlaat voor een avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Meer R. Schouten
Meer over R. Schouten
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.