De Graafschap neemt in de beker sportieve wraak op FC Emmen

Reacties

De Graafschap is de eerste ploeg die zich heeft geplaatst voor de tweede ronde van het TOTO KNVB-bekertoernooi. De ploeg van Jan Vreman nam dinsdag sportieve revanche op FC Emmen: 2-0.

De Graafschap neemt in de beker sportieve wraak op FC Emmen
© Pro Shots
De Graafschap
De Graafschap
2 - 0
FC Emmen
FC Emmen

FC Emmen kwam voor de tweede keer dit seizoen naar De Vijverberg en had in de competitie nog met 0-1 gewonnen van De Graafschap. Nu waren De Superboeren echter de baas. Robin Schouten zorgde onbedoeld voor de openingstreffer: met een eigen doelpunt maakte hij tegen zijn oude club de 1-0.

Emmen probeerde hierna van alles om nog terug te komen en kreeg daar ook best wat kansen voor. Scoren lukte de ploeg van Fred Grim niet en in blessuretijd maakte Simon Colyn aan alle onzekerheid een einde, door uit een uitbraak de 0-2 binnen te schieten.

Eerste ronde bekertoernooi

Deze dinsdag worden er nog elf andere bekerwedstrijden afgewerkt. Daarvan begonnen er tien om 20.00 uur; om 21.00 uur start FC Utrecht-RKC Waalwijk. Woensdag worden er nog tien bekerwedstrijden gespeeld en voor donderdag staan er vier duels op het programma.

De eerste bekerronde wordt pas op 16 november afgesloten: dan speelt FC Volendam uit tegen Excelsior Maassluis. De Noord-Hollanders konden deze week niet in actie komen, omdat zij donderdag in de competitie de inhaalwedstrijd tegen Ajax spelen. PSV, Ajax, AZ, Feyenoord, FC Twente en AZ slaan de eerste ronde van het bekertoernooi over.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.