Renovatie Estadio Santiago Bernabéu loopt opnieuw vertraging op

Reacties

Het gaat nog even duren voordat de renovatie van Estadio Santiago Bernabéu volledig is afgerond. Door de oorlog in Oekraïne heeft de verbouwing van de voetbaltempel van Real Madrid vertraging opgelopen.

Renovatie Estadio Santiago Bernabéu loopt opnieuw vertraging op
© Pro Shots

De verbouwing van Bernabeú is al gaande sinds 2019. Oorspronkelijk was het idee om het nieuwe stadion officieel te openen op 14 december, exact 75 jaar na de inauguratie in 1947. Maar door dat plan is al een streep gezet. De verwachting is nu dat Real pas richting het seizoen 2023/24 in een volledig vernieuwde thuishaven kan spelen.

De vertraging van de verbouwing heeft alles te maken met de oorlog in Oekraïne. Voorzitter Florentino Pérez liet deze week in een interview weten dat er daardoor een tekort aan materialen is - vooral staal - en dat de prijzen zijn gestegen. 'Maar we zijn de problemen aan het oplossen. De verbouwing zal binnen een jaar klaar zijn.'

Tijdens de coronacrisis liep de verbouwing van het Bernabéu ook al vertraging op. Hoewel er flink kon worden doorgepakt omdat Real in de periode dat er geen publiek welkom was uitweek naar het Estadio Alfredo di Stéfano, leidde het stilvallen van het mondiale handelsverkeer ook tot een tekort aan materialen.

Inmiddels speelt Real zijn wedstrijden weer met publiek, maar is een deel van de tribunes door de verbouwing nog leeg. Als de renovatie is afgerond heeft de club volgens Pérez weer een hypermodern stadion dat bij de moderne maatstaven past. De jaarlijkse inkomsten stijgen naar verwachting met zo'n 150 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.