Real Madrid klopt weer aan bij geldschieters voor stadionproject

Reacties

De renovatie van Estadio Santiago Bernabéu, de thuishaven van Real Madrid, is duurder dan verwacht. De Spaanse club heeft opnieuw aangeklopt bij geldschieters voor een extra lening ter waarde van 225 miljoen euro.

Real Madrid klopt weer aan bij geldschieters voor stadionproject
© Pro Shots

Dit meldt persbureau Reuters op basis van bronnen bij de club. De 225 miljoen euro komt bovenop een eerdere deal die Real Madrid sloot met JP Morgan en Bank of America, twee grote banken in Amerika. De eerdere deal was goed voor een bedrag van 575 miljoen euro, waardoor het stadionproject nu voor minimaal 800 miljoen euro de boeken ingaat.

Het vernieuwde stadion moet Real Madrid een flinke inkomstenboost geven, de schatting van de recordwinnaar in de Champions League is dat de stadioninkomsten alleen al op 400 miljoen uitkomen als alles draaiende is na de renovatie. Real Madrid wil dat het stadion elke dag van de week te gebruiken is als onderkomen voor niet alleen voetbalwedstrijden, maar ook andere evenementen. Dat is een van de redenen voor de extra lening van 225 miljoen: De Koninklijke wil een verschuifbaar, hybride veld aan laten brengen in Estadio Santiago Bernabéu.

Real Madrid kondigde enkele maanden geleden vol trots zwarte cijfers aan na de coronajaren, daarmee deed de club het financieel beter dan menig topclub. Concurrent Barcelona schreef immers juist een recordverlies.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.