Real Madrid schrijft met trots zwarte cijfers in coronajaren

Reacties

Wonder boven wonder heeft Real Madrid het afgelopen boekjaar afgesloten met een positief resultaat. Onderaan de streep bleef een kleine miljoen euro over, ondanks de impact van de coronacrisis.

Real Madrid schrijft met trots zwarte cijfers in coronajaren
© Pro Shots

Real Madrid maakte woensdagavond de cijfers bekend. Er blijft na een rekensom van inkomsten en uitgaven 874 duizend euro over, ondanks het feit dat het verlies aan omzet voor Real Madrid op zo'n driehonderd miljoen euro wordt geschat door de club zelf.

Zo speelde Real Madrid afgelopen seizoen al zijn competitiewedstrijden zonder publiek en kelderden de inkomsten uit tv-gelden. De thuishaven van Real Madrid, Estadio Santiago Bernabéu, werd dit seizoen verbouwd, daarom speelde de club in het stadion van het tweede elftal. Dit was een van de oplossingen om de kosten voor dit seizoen te drukken.

In het persbericht meldt Real Madrid dat de spelers genoegen hebben genomen met circa tien procent minder jaarsalaris, zowel bij de voetbal- als de basketbaltak. Daarnaast heeft de club afgelopen seizoen geen spelers gekocht of teruggehaald van een verhuurperiode.

Op die manier heeft Real Madrid het voor elkaar gekregen om het in het afgelopen coronaboekjaar zowaar nog beter te doen dan een jaar geleden. Het boekjaar 2019/20 werd immers afgesloten met een winst van 313 duizend euro. 'Real Madrid zal daardoor een van de weinige grote clubs in Europa zijn die geen verlies draait in deze twee jaar.'

Fans op Twitter waren meteen wel heel erg positief: 'Dus er is genoeg over om Mbappé te halen!', schreef iemand. In Catalonië zullen ze met een jaloerse blik kijken naar de financiële huishouding van Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.