Renovatie bij Inter: 'Dumfries wordt geofferd, De Vrij kijkt om zich heen'

Reacties

Internazionale staat voor een metamorfose, zo schrijft La Gazzetta dello Sport. Liefst negen spelers beschikken over een aflopend contract en niet iedereen gaat bijtekenen. Bovendien staat Denzel Dumfries, die wel een doorlopende verbintenis heeft, voor een vertrek.

Renovatie bij Inter: 'Dumfries wordt geofferd, De Vrij kijkt om zich heen'
© Pro Shots

De roze sportkrant schrijft dat de aflopende contracten van Roberto Gagliardini en Danilo D'Ambrosio in ieder geval niet verlengd worden. Rond andere spelers bestaat meer onzekerheid. Stefan de Vrij heeft bijvoorbeeld ook een aflopend contract en is 'niet meer zo onaantastbaar als hij ooit was'. Geregeld krijgt Francesco Acerbi de voorkeur. De 34-jarige verdediger wordt gehuurd van Lazio, waar hij vanwege een problematische relatie met de supporters geen toekomst heeft.

Inter heeft een optie tot koop op Acerbi. Voor vier miljoen euro kan hij definitief worden vastgelegd, maar de financiële problemen bij Inter zijn bekend. Niet voor niets vroeg eigenaar Steven Zhang tijdens de kerstborrel met een knipoog of aanwezigen vijf euro konden doneren. Inter heeft een grote schuldenlast en noteerde een recordverlies van 245,6 miljoen euro over het boekjaar 2020/21.

Op dit moment wordt vier miljoen euro dan ook als een (te) hoge transfersom gezien voor Acerbi, maar Inter wil wel om de tafel met Lazio om te praten over een lager bedrag. Ondertussen is De Vrij ontevreden over zijn eigen gebrek aan speeltijd dit seizoen. De Nederlander kan zijn contract verlengen tegen een licht gereduceerd salaris, maar het is de vraag of hij dat doet. Hij 'is van plan om zich heen te krijgen', meldt La Gazzetta. Op dit moment zou De Vrij jaarlijks circa vier miljoen euro verdienen.

Landgenoot Dumfries zou geen toekomst hebben bij Inter. Zijn contract loopt weliswaar door tot medio 2025, maar hij wordt in de zomer 'geofferd om financiële redenen'. Dumfries is een van de spelers in de selectie die een aanzienlijke transferwaarde vertegenwoordigt. Wel is hij op de bank terechtgekomen. 'De Nederlander was op het WK een hogesnelheidstrein in het oranje, maar ziet sinds zijn terugkeer lijkbleek', analyseert de krant.

De persoonlijke data over Dumfries die voortkomen uit de trainingen van Inter zouden 'enige zorgen baren'. Over zijn mentaliteit bestaan echter geen twijfels. Zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta probeert Dumfries momenteel onder de pannen te krijgen in de Premier League, maar heeft nog geen succes. In het verleden werd hij in verband gebracht met clubs als Chelsea en Manchester United. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.