Renard kondigt Afrika Cup-debuut Mazraoui aan in bijzonder duel

Reacties

Noussair Mazraoui staat voor zijn debuut op het toernooi om de Afrika Cup. De rechtsback van Ajax is door Hervé Renard, bondscoach van Marokko, een basisplaats beloofd voor de wedstrijd tegen Ivoorkust.

Renard kondigt Afrika Cup-debuut Mazraoui aan in bijzonder duel

Mazraoui bleef in de openingswedstrijd van Marokko tegen Namibië (1-0) enigszins verrassend op de bank. Renard heeft nu naar buiten gebracht dat dit was vanwege fysieke klachten. Inmiddels is de Ajacied weer helemaal fit en hij zal vrijdagavond tegen Ivoorkust dan ook in de basis staan. Renard liet nog in het midden op welke positie Mazraoui gaat spelen.

Voor Renard is de wedstrijd tegen Ivoorkust, net als Marokko een van de favorieten voor het winnen van de Afrika Cup, extra bijzonder. De Franse trainer was tussen 2014 en 2015 immers bondscoach van het land. Renard is onder de indruk van de huidige selectie van de tegenstander van Marokko.

'Zij willen net als wij de finale halen. Als wij ons nu alleen focussen op hun aanvallers, zou dat een fout zijn. Bovendien verhoogt dat de druk op onze ploeg. Maar dat ze veel kwaliteit hebben, is duidelijk. Kijk alleen al naar de reservebank, met topspelers als Zaha, Cornet en Bony. Als je daar over na gaat denken, krijg je hoofdpijn. Daarom focussen wij ons alleen op onszelf', aldus Renard.

Dat Marokko niet bepaald groots speelde tegen Namibië, zegt Renard niet erg veel. 'Volgens mij is het al jaren zo dat landen die moeizaam beginnen, uiteindelijk heel ver komen. In 2015 speelde ik met Ivoorkust de openingswedstrijd gelijk en wonnen we de tweede met 1-0 door een hoogstandje van Gervinho. Uiteindelijk wonnen we de Afrika Cup. Het toernooi is pas net begonnen, we moeten rustig blijven.'

Tegenvaller voor Marokko is het wegvallen van Khalid Boutaïb. De spits is tijdens de training geblesseerd geraakt en is niet inzetbaar tegen Ivoorkust. Youssef En-Nesyri is zijn logische vervanger.

Bekijk hier al onze video's
Meer Marokko
Meer over Marokko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.