Rel rond Tuchel: 'Dortmund ziet Haaland-uitspraken als openlijke aanval'

Reacties

Chelsea-manager Thomas Tuchel heeft zich niet populair gemaakt bij zijn oude club Borussia Dortmund. BILD zet uiteen hoe de flirt met de Noorse superspits in de bestuurskamer is ontvangen.

Rel rond Tuchel: 'Dortmund ziet Haaland-uitspraken als openlijke aanval'
© Pro Shots

Daar schoten de teksten van de voormalige Dortmund-coach totaal in het verkeerde keelgat. De man die tussen 2015 en 2017 nog de scepter zwaaide bij de Champions League-tegenstander van Ajax, had immers toegegeven dat hij het wel zou zien zitten om Haaland naar Londen te halen.

'We hebben het tijdens de transferwindow meerdere keren over Haaland gehad', gaf Tuchel eerlijk toe. 'Toen leek het niet realistisch. Natuurlijk hebben we het nog steeds regelmatig over hem. Lukaku en Haaland samen voorin? Ik zou daar geen problemen mee hebben. We zullen zien wat er gaat gebeuren.'

Hoewel Tuchel zich redelijk op de vlakte hield, hebben zijn uitspraken tot woede in het Dortmund-kamp geleid. Volgens BILD worden de uitspraken als 'een openlijke aanval' gezien. De Duitse club zou immers stiekem nog hopen Haaland ook na dit seizoen in het zwartgeel te zien spelen. 'Waarom zou een slimme jongen als Erling het niet zien zitten om bij Dortmund te blijven als de dingen goed lopen?', zo vroeg Dortmund-coach Marco Rose zich deze week al af.

De veegpartij tegen Ajax zal het antwoord op die vraag vanuit Dortmund-standpunt geen goed gedaan hebben. Bovendien gaat het veelvuldig over de clausule in het contract van Haaland, die na dit seizoen voor 75 miljoen euro op te pikken zou zijn.

In de vorige zomer ging Chelsea uiteindelijk voor Romelu Lukaku, die 115 miljoen euro kostte. Met Haaland zou de Belg een angstaanjagend duo vormen. Al zullen er om dit concreet te maken dus nog wel wat zalvende woorden richting Dortmund moeten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.