Rekik, Wijnaldum en Zoet niet tegen FC Groningen, Park wel

PSV kan komende zondag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen nog niet beschikken over Karim Rekik, Georginio Wijnaldum en Jeroen Zoet. Ji-Sung Park zal wel weer bij de wedstrijdselectie van trainer Phillip Cocu zitten.

Rekik, Wijnaldum en Zoet niet tegen FC Groningen, Park wel

Van het viertal geblesseerden staat Rekik het langst aan de kant. De achttienjarige verdediger maakte in zijn eerste acht officiële wedstrijden voor PSV dermate veel indruk dat hij al in beeld was bij het Nederlands elftal, maar kwam in de maanden september en oktober nog niet in actie door een enkelblessure.

Aanvoerder Wijnaldum staat door rugproblemen eveneens al bijna een maand aan de kant, en dat terwijl hij in augustus door zijn sterke spel nog negentig minuten meedeed in de oefeninterland van Oranje tegen Portugal (1-1).

Voor Zoet (lies) en Park (enkel) zijn hun fysieke ongemakken van korter geleden. Het duo miste alleen de 2-0 overwinning in de Europa League op Chernomorets Odessa en de 2-1 zege op RKC Waalwijk in de Eredivisie. Zoet zal ook tegen Groningen nog ontbreken, maar verwacht wordt dat Park dan wel weer inzetbaar is.

Stijn Schaars meldde zich vorige week maandag af bij bondscoach Louis van Gaal omdat hij al langer last heeft van een teen en een knie. De 29-jarige middenvelder concludeerde samen met Van Gaal dat rust nemen verstandiger was. Cocu hoopt de routinier zondag weer te kunnen opstellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen