Reina haalt fel uit naar willekeur in strafbeleid Engelse FA

Pepe Reina heeft met grote verbazing vernomen dat zijn ploeggenoot Luis Suarez voor tien wedstrijden is geschorst naar aanleiding van het veelbesproken bijtincident. De doelman van Liverpool acht de maatregel van de Engelse voetbalbond (FA) onredelijk.

Reina haalt fel uit naar willekeur in strafbeleid Engelse FA

'Absurd en oneerlijk', aldus Reina in gesprek met The Guardian. 'Ik praat absoluut niet goed wat hij gedaan heeft. Hij weet dat hij fout zat, maar tien wedstrijden is buitenproportioneel. Het lijkt er sterk op dat sommige spelers op een andere manier behandeld worden.'

'Er zijn ook tijden geweest dat er geen verdere actie kon worden ondernomen wanneer de scheidsrechter het niet gezien had', aldus een cynische Spanjaard, die daarmee doelde op het bijtincident in 2006 van Jermaine Defoe (Tottenham Hotspur) bij zijn toenmalige ploeggenoot Javier Mascherano.

'Hij was een Engelse speler en ik denk dat de behandeling daarom anders was', zegt Reina. 'Ook krijgt de één bijvoorbeeld vier wedstrijden schorsing voor racisme, terwijl Luis toentertijd acht wedstrijden moest toekijken', gaat de Spanjaard verder, doelend op de sanctie voor Suarez toen hij Patrice Evra racistisch zou hebben bejegend en de schorsing van John Terry (Chelsea) naar aanleiding van racistische uitingen in de richting van Anton Ferdinand.

'Ik ken Luis en ik weet dat hij een geweldig persoon is, die door zijn felheid soms in de problemen komt', legt de ervaren sluitpost uit. Door de schorsing loopt de Uruguayaan sowieso de topscorers-titel mis aangezien Robin van Persie (Manchester United) hem maandag passeerde dankzij drie treffers in de kampioenswedstrijd tegen Aston Villa (3-0).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen