Reina (41) emotioneel na cruciale penaltysave

Reacties

Pepe Reina heeft zijn ploeg Villarreal donderdag aan drie punten geholpen. De geroutineerde Spaanse sluitpost hield in de slotfase een strafschop van een speler van Stade Rennes tegen zodat zijn ploeg met 1-0 won in de onderlinge Europa League-wedstrijd.

Reina (41) emotioneel na cruciale penaltysave
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
1 - 0
Rennes
Rennes

Reina moest daarna vechten tegen de tranen, maar die wist de goalie níét tegen te houden. Na afloop vertelde hij waarom het hem zo emotioneerde. 'Ik heb niet lang meer te gaan in mijn carrière, en dus moet je genieten. Soms heb je dagen dat het werken loont. Het mooiste is wanneer je collega's je vertellen dat je het verdient', aldus Reina tegen MARCA.

'Er zijn zoveel dagen dat het niet leuk is, dan is dit ook wel eens fijn. De vreugde is enorm. Ik draag dit moment op aan iedereen die met me meegegaan is op deze reis. Mijn vrouw, vrienden en kinderen komen op de eerste plaats', sloot de thans 41-jarige keeper af. Door deze zege doen de geelhemden weer helemaal mee na de nederlaag bij Panathinaikos in de openingswedstrijd.

Reina, die inmiddels dus de veertig gepasseerd is, heeft een ronkend CV: Barcelona, Villarreal, Liverpool, Napoli, Bayern München, nogmaals Napoli, AC Milan, Aston Villa, Lazio en nu weer Villarreal waren zijn werkgevers, en ondanks stevige concurrentie kwam hij tot 36 interlands voor Spanje. Hij maakte deel uit van de selectie die de EK's van 2008 en 2012 en het WK van 2010 won. Vooralsnog heeft hij nog niets openbaar gemaakt over het einde van zijn carrière.

UEFA Europa League

Stand Groep F UEFA Europa League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Villarreal
6
4
1
1
9-7
+2
13
2
Rennes
6
4
0
2
13-6
+7
12
3
Maccabi Haifa
6
1
2
3
3-9
-6
5
4
Panathinaikos
6
1
1
4
7-10
-3
4
* Actueel tot en met 10 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Villarreal
Meer over Villarreal
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Meer Pepe Reina
Meer over Pepe Reina
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.