Redknapp verwacht Van der Vaart snel terug

De kuitblessure van Rafael van der Vaart valt mee. De Nederlander viel dinsdagavond vlak na rust uit in zijn eerste Champions League-duel voor Tottenham Hotspur. Een uitstekende eerste helft leek de Engelsen de overwinning te bezorgen, maar Werder Bremen kwam terug tot 2-2.

Spurs-trainer Harry Redknapp vertelt dat de wissel van zijn Nederlandse spelmaker puur uit voorzorg was. De Engelse coach verwacht dit weekend weer de beschikking te hebben over Van der Vaart. Dan treft Tottenham in eigen huis Wolverhampton Wanderers.

Van der Vaart maakte direct indruk bij zijn eerste Engelse optreden in het kampioenenbal. De voormalige Real Madrid-middenvelder was bij veel aanvallen betrokken en leverde een afgemeten voorzet af waaruit Peter Crouch de tweede Tottenham-treffer binnen kopte.

Eerder had Petri Pasanen voor de openingstreffer gezorgd. De Fin passeerde zijn eigen doelman en tekende zo voor de eerste treffer van de nieuwe Champions League-jaargang en de voorsprong voor Tottenham.

Redknapp had genoten van zijn elftal in het eerste bedrijf. 'Ik vond ons fantastisch. We controleerde de wedstrijd en 43 minuten lang was onze passing perfect. Als we na de eerste helft een 3-0 of 4-0 voorsprong hadden gehad, was dat volkomen terecht geweest.'

'Helaas moesten we op slag van rust een treffer incasseren. Dat gaf Bremen weer hoop. Ondanks de gelijkmaker vlak na de onder-
breking, kregen we in de tweede helft nog mooie kansen. Helaas slaagden we er niet in winnend af te sluiten.'

FC Twente en Internazionale, de andere twee ploegen in poule A, speelden eveneens met 2-2 gelijk.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}