De Jong denkt terug aan mooi Camp Nou-moment, frustratie na panna Modric

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De Jong denkt terug aan mooi Camp Nou-moment, frustratie na panna Modric
© Pro Shots

Frenkie de Jong maakt weinig gelukkige tijden door met een blessure en tegenvallende resultaten van Barcelona in La Liga. Het staat in schril contrast met de gelukzalige blik in de ogen van de Oranje-international precies een jaar geleden, bij zijn presentatie in Camp Nou.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Bij Athletic de Bilbao was er zondag wat irritatie en frustratie over het verloop van het duel met Real Madrid. Luka Modric gooide met een panna nog wat extra olie op het vuur en moest dat bekopen met een bodycheck.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Marcus Rashford heeft zich tijdens de coronacrisis laten gelden in zijn strijd tegen armoede. De aanvaller van Manchester United kreeg het zelfs voor elkaar dat het Britse kabinet afzag van het voornemen de gratis maaltijden op school af te schaffen. Zijn steun aan FareShareUK heeft ook veel effect, met inmiddels 3,9 miljoen maaltijden voor de kwetsbare mensen. Rashford kan het nauwelijks bevatten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik ben heel trots dat de ploeg dit jaar de dubbel heeft gewonnen, alweer. Onze volgende stap is nu om elk jaar een echte Champions League-ploeg te zijn. Ik gebruik Ajax als voorbeeld voor een ploeg uit een klein land die elk jaar weer in de Champions League staat en strijdt om de groepsfase door te komen. Ik denk dat wij deze ambitie ook moeten hebben.'
Jesse Marsch was met Red Bull Salzburg opnieuw oppermachtig in Oostenrijk en wil met zijn ploeg doorgroeien. De coach ziet Ajax als voorbeeld voor zijn club, vertelt hij aan FOX Sports.

Peter Hyballa werd deze week weggestuurd bij NAC Breda en dat zal de coach veel pijn doen. Hij was immers al fan van de club geworden en slaapt onder een NAC-dekbedovertrek.

'Fantastisch, man. Echt een gruwelijke uitdaging, die zou ik meteen aanpakken. Dat lijkt me echt geweldig om te doen. Drie maanden kan krap zijn, maar binnen vier á vijf heb ik hem fit. Na de winter is hij wedstrijdfit, honderd procent.' 
• Supporters van FC Utrecht hebben Wesley Sneijder aan het denken gezet over een terugkeer als profvoetballer. De recordinternational is na anderhalf jaar zonder wedstrijden verre van fit, maar voorspelt dat dit snel rechtgezet kan worden als de knop omgaat. Iwan Redan, oud-aanvaller en tegenwoordig werkzaam als performance coach, geeft in het Algemeen Dagblad aan dat hij Sneijder graag wil helpen.

'Of ik na mijn actieve carrière trainer wil worden? Zeg nooit nooit. De ambitie is er wel en ik ben bezig met het behalen van de juiste papieren. Ik denk dat het in mijn persoonlijkheid zit dat ik voetbal wil en probeer over te brengen.'
Nigel de Jong is nog actief als speler in Qatar, maar denkt alvast na over wat er na zijn loopbaan moet gaan gebeuren. (Ajax.nl)

De Jong werd door de officiële website van Ajax geïnterviewd om zijn favoriete Ajax-elftal samen te stellen, aan de hand van spelers met wie hij samen heeft gespeeld. De middenvelder kwam tot de volgende elf namen: Lobont; Trabelsi, Escudé, Chivu, Maxwell; Nigel de Jong, Van der Vaart, Sneijder; Pienaar, Ibrahimovic en Van der Meyde. 

Paul Pogba staat voor de volle honderd procent achter de Black Lives Matter-beweging. Dat liet de middenvelder van Manchester United zaterdag maar weer eens merken; hij heeft het logo van de beweging, een opgestoken vuist, in zijn kapsel laten scheren.

• Ook Jorrit Hendrix heeft besloten om zijn kapsel aan te pakken. De middenvelder van PSV keert vol tevredenheid terug uit Turkije.

'In de eerste wedstrijden die ik speelde tegen Spaanse teams die de bal maar bleven rondspelen werd ik helemaal gek. Ik bleef maar druk zetten, maar ik stond voor joker in een rondo. We speelden een heel ander spelletje in Italië.'
Gennaro Gattuso moest het als speler niet hebben van zijn techniek en kon dan ook niet echt genieten van tiki-taka. Als coach doet hij dat wél. 'Ik zie het voetbal nu anders. Ik speel nu ook graag op balbezit, maar neem wel zo weinig mogelijk risico's', aldus de oefenmeester van Napoli op de website van de FIFA.

• Jonge talenten laten zich nog weleens afzetten voor de trainingen, maar Jordi Alba moest tot voor kort nog steeds gereden worden. De Barcelona-linksback is inmiddels 31 jaar oud, maar slaagde er maar niet in om zijn rijbewijs te halen, waarmee hij een makkelijk slachtoffer was voor veel grappen in de Barcelona-kleedkamer. Marca heeft Alba nu echter op de foto staan terwijl hij achter het stuur zit. Dat kan twee dingen betekenen: of hij heeft wat uit te leggen aan de Spaanse politie, of de grappen van Gerard Piqué en co zijn eindelijk verleden tijd.

Marca
Marca

• Een blik op de kalender leert ons dat er vandaag heel wat jarigen zijn in de voetballerij. Hernán Crespo (45), Dejan Lovren (31), Giovanni Simeone (25), Jonás Gutiérrez (37), Gianfranco Zola (54), Marcus Ällback (47), Nuno Gomes (44), Stilyan Petrov (41), Alberto Moreno (28), Alberto Gilardino (38), Megan Rapinoe (35) en Charlie Austin (31) zijn allemaal een jaartje ouder geworden. Van harte!

© Pro Shots

• En vandaag zes jaar geleden maakte Ruben Ligeon in de oefenwedstrijd tegen Wacker Innsbruck zijn mooiste doelpunt in het shirt van Ajax. Een mislukte voorzet of een bewussie?

• 5 juli is ook de dag van De Wissel, vandaag zes jaar geleden tegen Costa Rica.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.