Probleem Keane verklaard, Kieft betreurt keuze Robben

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Probleem Keane verklaard, Kieft betreurt keuze Robben
© Pro Shots

'De spelers van vroeger konden deze manier van kritiek makkelijker van zich af laten glijden en zeggen: "Ik zal het je laten zien". Maar tegenwoordig ligt het anders. De manier waarop is belangrijker geworden en daarin ligt het probleem van Keano. Hij weet niet hoe hij het moet overbrengen.'
Dwight Yorke legt in The Mirror uit waarom zijn voormalige teamgenoot Roy Keane met zijn bijtende commentaren voor het nodige verzet zorgt.

'Als je een van de jonge spelers aan de zijlijn ziet overgeven, dan zet dat de toon. Men zei: "Dat kan je niet doen". Je moet wel, je moet er alleen aan wennen.'
James Milner denkt terug aan de eerste sessies bij Liverpool onder Jürgen Klopp in 2015. (Sky Sports)

Wim Kieft is blij dat Arjen Robben heeft besloten om toch weer te gaan voetballen, maar betreurt dat de 35-jarige aanvaller dat bij zijn jeugdliefde FC Groningen gaat doen. 'Het is jammer dat Robben kiest voor FC Groningen om terug te keren als profvoetballer en helaas niet voor Ajax, AZ, Feyenoord of PSV', schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. 'Je gunt de exceptionele talenten bij de Nederlandse topclubs een leermeester als Robben. Het is mooi voor de talenten van FC Groningen, maar uiteindelijk lopen daar niet de toptalenten van Nederland rond.'

• Over Robben gesproken: vandaag precies een jaar geleden maakte hij zijn afscheid als profvoetballer bekend. Toen leek de droom van de Groningen-fans nog heel ver weg. Toen nog wel.

'Ik zie opvallend veel gelijkenissen tussen Johan Cruijff en Donald Trump.' 
Bryan Roy ontpopte zich als een van de drijvende krachten in de zogeheten Cruijff-revolutie bij Ajax. Met zijn oude leermeester is direct een van de twee helden van de voormalig aanvaller genoemd. De andere is Trump, de twitterende president van de Verenigde Staten. 'Ik geef het je te doen, alle mainstream media tegen je hebben en er toch elke dag staan. Dan ben je een groot leider. Je nek uitsteken, ergens voor durven staan. Ik houd van dat soort mensen. Ik zie opvallend veel gelijkenissen tussen Johan en Trump', zegt Roy in een interview met het Algemeen Dagblad.

• De nationale voetbalbond van IJsland heeft een nieuw logo. Dat werd op een prachtige manier bekendgemaakt.

• Vanavond is de Duitse bekerfinale tussen Bayern München en Bayer Leverkusen. Daley Sinkgraven weet dus wel welk cadeautje hij wil hebben voor zijn 25ste verjaardag, ook al kan hij zelf vanwege een blessure niet in actie komen. Andere jarigen in de voetballerij zijn Willem Jansen (34), Jan Mølby (57), Guram Kashia (33), Émile Mpenza (42), Tony Vidmar (50) en Sylvia Smit (34). Van harte!

• Vandaag is het ook een jaar geleden dat Frank Lampard werd aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Chelsea. Hij verloor weliswaar al dertien keer, maar is toch bezig om wat moois neer te zetten op Stamford Bridge. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.