Redan luistert debuut in Duitsland direct op met doelpunt

Reacties

Daishawn Redan heeft zijn vuurdoop voor Hertha BSC erop zitten. De achttienjarige aanvaller, die een week geleden Chelsea inruilde voor de Duitsers, zette zijn eerste officieuze wedstrijd direct luister bij met een doelpunt tegen Fenerbahçe.

Redan luistert debuut in Duitsland direct op met doelpunt

Redan zette vorige week zijn handtekening in Berlijn, na twee seizoenen in de academie van Chelsea. Trainer Ante Covic nam de Nederlandse aanvaller op in zijn selectie voor het oefenduel met Fenerbahçe en posteerde hem op de bank.

Aan het begin van de tweede helft maakte Redan deel uit van een compleet vernieuwde basiself, waarin ook plaats was voor landgenoot Javairo Dilrosun. Na een kwartier schreef hij de openingstreffer op zijn naam tegen de Turken: na een pass van Vladimir Darida kwam de bal bij Vedad Ibisevic en daarna bij Lukas Klünter. Uit diens voorzet tikte Redan de bal binnen.

In het halfuur dat volgde zorgde Ibisevic eerst voor 2-0, waarna Fenerbahçe wat terug deed via Allahyar Sayyadmanesh. Ondanks zijn sterke entree in Berlijn is het de bedoeling dat Redan dit seizoen nog deel uitmaakt van het tweede elftal. Wel traint hij in principe steeds mee met de A-selectie van trainer Covic.

'Meesterscout De Visser ziet Redan de absolute top halen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer D. Redan
Meer over D. Redan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.