Redan helpt Willem II aan zege op Utrecht

FC Utrecht heeft kennis gemaakt met het nieuwe Willem II, dat na een moeizame start in de slotfase dankzij Iwan Redan onverwacht de winst pakte: 2-1.

Redan helpt Willem II aan zege op Utrecht

Het zag er aanvankelijk anders uit. Terwijl Willem II nog het juiste ritme probeerde te vinden, had FC Utrecht al toegeslagen. Marc-Antoine Fortuné gaf de ploeg van Foeke Booy na twee minuten een droomstart. Een onweersbui, die scheidsrechter Van Egmond noodzaakte tot een onderbreking van een kwartier, kwam voor de formatie van trainer Dennis van Wijk als geroepen.

Na de onderbreking liet Willem II steeds meer tekenen van herstel zien, hetgeen tot uitdrukking kwam in de gelijkmaker van Mounir El Hamdaoui. De nieuwe spits, op de rand van de zestien gehaakt door Gregoor van Dijk, verzilverde een strafschop. Willem II zette de stijgende lijn na rust door. Het was aan Michel Vorm te danken dat FC Utrecht de Tilburgse dadendrang niet moest bekopen met een nieuwe tegentreffer. Tot twee keer toe voorkwam de goalie een bijna zekere treffer van Iwan Redan.

Daar leek het bij te blijven voor Willem II, zoals ook FC Utrecht weinig meer kon uitrichten. Maar acht minuten voor het einde besliste de thuisclub alsnog het duel in z'n voordeel. Aanvoerder Redan maakte zijn eerdere onvolkomenheden ongedaan: 2-1.

Bekijk hier al onze video's