Redan gaat door het stof en doet donatie aan goed doel

Daishawn Redan heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag. Op social media dook een filmpje op waarin te zien was hoe de de negentienjarige spits van FC Groningen op een pleintje in groepsverband aan het voetballen was met onder anderen Ajacied Quincy Promes.

Redan gaat door het stof en doet donatie aan goed doel
© Pro Shots

Het filmpje zorgde in deze tijden van coronacrisis voor de nodige ophef. Ook FC Groningen had al laten weten niet blij te zijn met het gedrag van de huurling van Hertha BSC. Dat de aanvaller niet thuis zat, maar in groepsverband aan het voetballen was op straat was immers niet alleen tegen de overheidsmaatregelen in. Hij schond daarmee ook de afspraken van FC Groningen.

'Redan heeft berouw getoond, zijn excuses aangeboden en gaat een donatie doen aan het supportersinitiatief Noordtribune Helpt, waarbij supporters zich inzetten voor mensen in de regio die hulp nodig hebben in deze crisistijd', zo laat de club weten.

Ook technisch directeur Mark-Jan Fledderus bespreekt het incident: 'Zeker in deze periode wordt iedereen gevraagd discipline te houden. Er worden overheidsmaatregelen getroffen tegen het coronavirus en daaraan houden wij ons. Ook hebben we teamafspraken gemaakt. Door te gaan voetballen op een pleintje met vrienden heeft Daishawn deze afspraken geschonden. Dit is gedrag dat wij niet willen zien. Daarop hebben wij hem aangesproken.'

'Daishawn was zeer schuldbewust', vervolgt Fledderus. 'Hij heeft een domme fout gemaakt en hiervoor zijn oprechte excuses aangeboden richting de club, zijn medespelers, staf, supporters en alle mensen die zich hebben gestoord aan zijn gedrag. Wij hebben zijn excuses geaccepteerd en steunen zijn donatie aan het supportersinitiatief voor het schenden van gemaakte afspraken.'

Het filmpje:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen