Recordtransfer voor Helmond Sport: Maddy tekent in Frankrijk

Reacties

Helmond Sport hoopt volgende week de recordtransfer van Eros Maddy af te ronden. De aanvaller verkast waarschijnlijk voor meerdere tonnen naar Auxerre, dat uitkomt in de Ligue 2.

Recordtransfer voor Helmond Sport: Maddy tekent in Frankrijk
© Pro Shots

Auxerre tast diep in de buidel voor Maddy, want met de transfer zou een kleine half miljoen euro gemoeid zijn, een voor Helmond-begrippen fors bedrag. Sterker nog, het is een recordtransfer, want de club kreeg nog nooit zoveel geld voor een speler. Het oude record stond op naam van Stanley Elbers, die in 2015 voor rond de 300.000 euro verkocht werd aan Excelsior. De 22-jarige Maddy had bij Helmond nog een contract tot de zomer van 2024.

Maddy speelde pas één seizoen bij Helmond. In dertig Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden tekende hij voor één doelpunt en zeven assists. Maddy werd vorig jaar overgenomen door FC Utrecht, waar hij in het beloftenelftal speelde. Hij is opgeleid door Ajax.

De transfer van Maddy is op hoofdlijnen rond, maar de formaliteiten moeten wel nog worden afgerond. Helmond hoopt dat volgende week te doen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.