Recordtransfer: Douvikas krijgt zijn zin en zet carrière voort in Spanje

Reacties

Anastasios Douvikas heeft zijn transfer te pakken. De 24-jarige spits verruilt FC Utrecht voor Celta de Vigo. Hij tekent voor vijf jaar bij de club van trainer Rafael Benítez.

Recordtransfer: Douvikas krijgt zijn zin en zet carrière voort in Spanje
© Pro Shots

Nooit eerder bracht een uitgaande transfer zoveel geld in het laatje voor de club die de eerste drie Eredivisie-wedstrijden van het nieuwe seizoen verloor. Naar verluidt betaalt Celta ruim twaalf miljoen euro voor de gedeeld topscorer van afgelopen seizoen in de Eredivisie (negentien treffers).

'De ontwikkeling die Tasos in Utrecht heeft doorgemaakt, is enorm', reageert technisch directeur Jordy Zuidam. 'We zagen hem de afgelopen jaren elke maand beter worden. Zijn prestaties spreken voor zich en onderschrijven de groei die hij bij FC Utrecht heeft doorgemaakt. Sportief gezien is het vertrek van Tasos uiteraard een aderlating, maar voor de financiële gezondheid van de club is het een heel belangrijke en waardevolle transactie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Heel de zomer was er al beweging rondom de Grieks International. De topscorer van afgelopen seizoen kon naar Frankrijk, Italië en Schotland maar wilde zelf graag naar Spanje. De verwachting is dat Utrecht geen vervanger voor Douvikas haalt. Het heeft met Isac Lidberg, Mats Seuntjens en Anthony Descotte al drie potentiële vervangers in huis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.