Record van jongste team ooit in de CL verbroken: 21 jaar en 183 dagen

Reacties

Red Bull Salzburg heeft woensdagavond een Champions League-record verbroken. De Oostenrijkers speelden tegen Benfica met de jongste basisploeg ooit in een CL-duel.

Record van jongste team ooit in de CL verbroken: 21 jaar en 183 dagen
© Pro Shots
Benfica
Benfica
0 - 2
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg

Op bezoek bij Benfica speelde RB Salzburg maar met twee spelers die ouder waren dan 22 jaar. Er stonden drie tieners in de basis en drie spelers van 20 jaar oud. In totaal was de basisploeg van Salzburg 21 jaar en 183 dagen oud. In de loop van de wedstrijd bracht trainer Gerhard Struber ook nog eens drie spelers van 23 jaar, een speler van 21 en een speler van 20 binnen de lijnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was de jongste basisploeg ooit in een Champions League-duel. Die primeur neemt het over van Arsenal, dat in het seizoen 2009/10 met een ploeg speelde die gemiddeld 21 jaar en 219 dagen oud was. The Gunners speelden destijds met de 17-jarige Jack Wilshere, de 18-jarige Aaron Ramsey en de 20-jarige Carlos Vela en Theo Walcott.

Arsenal verloor die wedstrijd echter van Olympiakos met 1-0. Maar dat je met zo'n jonge ploeg wel degelijk kunt winnen in de Champions League, bewees Salzburg woensdag. De kampioen van Oostenrijk won met 2-0 van het Benfica van Roger Schmidt door treffers van Roko Simic (20) en Oscar Gloukh (19).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.