Record en kinderlijk eenvoudige kwalificatie zeggen Löw niks

Reacties

Hoewel Duitsland als een van de titelfavorieten voor het WK van 2018 wordt gezien, weigert bondscoach Joachim Löw al te hoog van de toren te blazen. Dat zijn ploeg geen enkel punt verloor en een Europees doelpuntenrecord vestigde zegt volgens de Duitse keuzeheer helemaal niets. Zondag werd Azerbeidzjan met 5-1 verslagen.

Record en kinderlijk eenvoudige kwalificatie zeggen Löw niks

De WK-kwalificatiecampagne draaide voor de Duitsers uit op een makkie. San Marino, Azerbeidzjan, Noorwegen, Tsjechië en Noor-Ierland werden allemaal twee keer verslagen.

De route richting Rusland werd met twee vingers in de neus doorlopen, maar volgens Löw zegt dat allemaal niets. 'Als we de kwalificatie als maatstaf zien, maken we een grote fout. We hebben goed gepresteerd, maar dat is het dan ook. Op het WK treffen we tegenstanders van een heel ander kaliber. Er is nog heel veel te doen…'

Het doel van Löw is wel kraakhelder; de wereldtitel van 2014 prolongeren. 'Dat grote doel willen we allemaal bereiken, maar dat wordt al zwaar genoeg.' Mocht Löw zijn grote doel zien uitkomen, dan voegt Duitsland zich in het rijtje met Italië en Brazilië, landen die respectievelijk in 1938 en 1962 hun wereldtitel prolongeerden.

Het is overigens nog maar de vraag of het recordaantal treffers van de Duitsers lang zal blijven staan. België treft dinsdag Cyprus en staat momenteel op 39 doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.