Rechtsbuiten Frenkie de Jong: 'Denk dat het eenmalig was'

Reacties

Na opnieuw zeer hectische weken bij Barcelona sloot Frenkie de Jong aan bij de rust rond de selectie van Oranje richting de komende interlandperiode. In gesprek met VI gaat hij uitgebreid in op de actualiteit bij zijn club.

Rechtsbuiten Frenkie de Jong: 'Denk dat het eenmalig was'
© Pro Shots

Het stormt al langer in Catalonië en de nederlagen tegen Benfica (Champions League) en Atlético Madrid (La Liga) hebben Barça uiteraard niet in rustiger vaarwater gebracht. Opvallend in de Spaanse kraker was dat Frenkie de Jong als veredelde rechtsbuiten werd opgesteld.

'We hebben momenteel niet veel aanvallers tot onze beschikking', legde de middenvelder uit. 'Daarom speelden we tegen Atlético Madrid met middenvelders op de flanken, die van de buitenkant naar binnen moesten komen. Zoals Gavi dat deed vanaf links en ik vanaf rechts. Dan kun je een overtal op het middenveld creëren.'

Frenkie de Jong denkt dat dit (noodgedwongen) experiment niet vaker voor zal komen. 'Rechtsbuiten is niet mijn beste positie. Maar het is niet zo dat ik met het krijt op mijn schoenen moest spelen. Ik had de vrijheid om naar binnen te lopen. Ik denk dat het eenmalig is geweest. Ook de trainers weten dat ik op mijn best ben op het middenveld, waarbij ik dan niet als diepste middenvelder speel. Soms is het niet anders en moet jezelf voor het team even opofferen. Ik vind ook dat ik geen rechtsbuiten moet spelen, ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. Maar er was even niets anders beschikbaar.'

Meer lezen over hoe Frenkie de Jong denkt over de hectiek bij Barça, het vertrek van Lionel Messi en zijn plek bij het Nederlands elftal? Op VI PRO komt de international uitgebreid aan het woord.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.