'Rechtsbuiten' Bazoer verrast door rol als reserve

Reacties

Riechedly Bazoer erkende zaterdag na de 0-1 overwinning van VfL Wolfsburg bij Eintracht Frankfurt dat hij het verlies van zijn basisplaats niet aan zag komen. De ex-Ajacied maakte wel als invaller zijn opwachting, nota bene als rechtsbuiten.

'Rechtsbuiten' Bazoer verrast door rol als reserve

'Eigenlijk was het wel een verrassing dat ik niet in de basis stond, iedere speler wil negentig minuten spelen. Door een blessuregeval moest ik er alsnog staan. Gelukkig kon ik het team nog helpen', sprak Bazoer voor de camera van FOX Sports.

Voor de Nederlander, van origine middenvelder, was zijn positie als rechteraanvaller geen primeur. 'Vorig seizoen stond ik ook een paar keer aan de rechterkant, vandaag had de trainer (Andries Jonker, red.) me daar nodig.' Afgelopen week tegen Borussia Dortmund (0-3 verlies) stond Bazoer nog wel aan de aftrap. 'De trainer zei dat ik gewoon mijn hoofd erbij moet houden, dan komt die plek er vanzelf.'

Jonker passeerde Bazoer simpelweg omdat hij vorige week 'niet zo goed speelde'. 'Je kiest elke week voor de ploeg die de grootste kans heeft op een goed resultaat', legde hij uit. 'Deze keer zat Bazoer daar niet bij. Maar tijdens zijn invalbeurt liet hij zien dat hij goed kan voetballen. Er is niets aan de hand. De positie van rechtsbuiten kan hij redelijk goed invullen. Hij heeft een fantastische pass, kan een bal vasthouden en heeft ook nog eens een goed schot.'

Angst
VfL Wolfsburg kon de overwinning goed gebruiken na de nederlaag tegen Dortmund op de eerste speeldag. 'Er is een enorme angst in de spelersgroep, in de staf, bij de fans en in de lokale pers dat we een herhaling krijgen van vorig seizoen (toen VfL Wolfsburg zich via de play-offs handhaafde, red.). Die angst is zo groot dat velen de bui al zagen hangen na een 0-3 verlies tegen Dortmund. Angst is een slechte raadgever. We moeten niet in paniek zijn na een tegenslag', vindt Jonker.

Bekijk hier de rangen en standen in de Bundesliga

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.