Rechterlijke macht helpt gedegradeerd Mechelen niet

Reacties

KV Mechelen moet zich neerleggen bij degradatie uit de Eerste Klasse A. De club hoopte via een procedure alsnog op het hoogste niveau actief te blijven, maar zover komt het niet.

Rechterlijke macht helpt gedegradeerd Mechelen niet
Na de degradatie van KV Mechelen zijn de eerste tekenen van een leegloop al te zien. Over Hassane Bandé (midden) werd eerder al een akkoord bereikt met Ajax, Mats Rits (links) trok naar kampioen Club Brugge.

Twee maanden geleden probeerde de nummer zestien van dit seizoen zich via een omweg alsnog te handhaven. Mechelen vocht de licentie van Moeskroen aan en hoopte dat tijdens de looptijd van deze zaak de Belgische voetbalbond het Mechelen toe zou staan om het seizoen als zeventiende club te beginnen in de Eerste Klasse A. Hier ging het Belgische Arbitragehof echter niet in mee.

Volgens de rechter heeft de club onvoldoende aangetoond dat er een recht is om opgenomen te worden in de hoogste competitie. Volgend seizoen begint Mechelen dus in de Eerste Klasse B. De club degradeerde definitief op de laatste speeldag van de reguliere competitie. Zelf wist Mechelen weliswaar met 2-0 te winnen, maar concurrent Eupen won op wonderbaarlijke wijze zelf ook met ruime cijfers. Door een slechter doelsaldo degradeerde Mechelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.