Mechelen sleept Belgische voetbalbond voor de rechter

Reacties

Als laatste redmiddel om degradatie naar de eerste klasse B af te wenden is KV Mechelen naar het Belgische Arbitragehof voor Sport gestapt om de licentie van Moeskroen aan te vechten. Daarnaast spant de club van trainer Dennis van Wijk een kort geding aan tegen de Belgische voetbalbond.

Mechelen sleept Belgische voetbalbond voor de rechter
Toekomstig Ajacied Hassane Bandé na de degradatie van KV Mechelen.

Mechelen tekent beroep aan tegen de licentie van Moeskroen. De gedegradeerde club zet vraagtekens bij de manier waarop de nummer veertien van de Jupiler Pro League de afgelopen jaren aan een licentie is gekomen. 'Als je op Google de naam van Moeskroens nieuwe eigenaar Pairoj Piempongsant intikt, vind je al snel dat hij in het netwerk van de twee supermakelaars zit en duiken er artikels over de Panama Papers op. We zouden daarom graag op zijn minst wat inkijk krijgen in de zaak', laat de club weten aan Het Laatste Nieuws.

De club schrijft op de eigen website dat het vooral meer transparantie wil in het Belgische voetbal. Omdat Moeskroen mogelijk onterecht een licentie heeft gekregen, wil Mechelen komend seizoen als zeventiende club op het hoogste niveau acteren. 'Tot met zekerheid kan worden vastgesteld dat bij toekenning van de licenties de licentievoorwaarden gerespecteerd werden, KVM verder te laten aantreden in 1A.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.