Recept bij Feyenoord-tegenstander Roma is al jaren hetzelfde

Reacties

Voor het derde seizoen op rij kruist Feyenoord de degens met AS Roma. Hoe hangt de vlag er momenteel bij bij de ploeg uit Rome?

Recept bij Feyenoord-tegenstander Roma is al jaren hetzelfde
© Pro Shots

Qua gemiddeld vertoond veldspel is Roma dit seizoen ronduit een mindere ploeg dan Feyenoord. Gezien de uitkomst van de vorige ontmoetingen wilden de Rotterdammers een nieuw onderonsje met de Romeinen echter ongetwijfeld vermijden.

Het recept bij de ploeg van Mourinho is al een paar seizoenen hetzelfde in de Italiaanse hoofdstad. Vanuit een formatie met drie centrale verdedigers is Roma effectief in het defensief dichtmetselen op eigen helft. Voorin is het vervolgens hopen op een beslissend schot van Romelu Lukaku (12 goals in 19 duels dit seizoen) of een briljante ingeving van Paulo Dybala. In de Serie A bezet AS Roma na zestien speelrondes de ietwat teleurstellende zevende plaats.

Eerdere ontmoetingen:
In drie eerdere seizoenen stuitten AS Roma en Feyenoord op elkaar en telkens trokken de Italianen aan het langste eind. Het gebeurde in de tweede ronde van de Europa League in 2015, in de finale van de Conference League van 2022 en in de kwartfinale van de Europa League in 2023.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.