Real-preses Perez: 'Sterke wil Bale gaf de doorslag'

Gareth Bale rondde maandagmiddag zijn transfer naar Real Madrid definitief af. President Florentino Perez is in zijn nopjes met de komst van de speler, liet hij merken tijdens de officiële presentatie van zijn topaankoop.

Real-preses Perez: 'Sterke wil Bale gaf de doorslag'

'Hij is een speler van de buitencategorie. Hij was vorig seizoen de beste speler uit de Premier League', sprak Perez tijdens de presentatie van Bale. Zondagavond bereikten Real Madrid en Tottenham Hotspur eindelijk een akkoord over de megatransfer. Maandag doorstond de Welshman met goed gevolg de medische keuring.

'De onderhandelingen waren complex en duurden lang', blikte Perez terug. Volgens de clubpresident was de vastberadenheid van Bale bepalend voor de uitkomst van de onderhandelingen. 'Zijn sterke wil gaf de doorslag. Ook wil ik Tottenham bedanken. Zij hebben ons de kans gegeven hem over te nemen.'

Bale werd in Santiago Bernabéu gepresenteerd aan pers en publiek. De speler sprak enkele woorden: 'Mijn droom om voor Real Madrid te spelen komt nu uit. Bedankt voor deze geweldige ontvangst. Hala Madrid.'

Bale is de eerste Welshman die zich Madridista mag noemen. De 24-jarige linkspoot kan op 14 september zijn debuut maken in het shirt van De Koninklijke, op bezoek bij Villarreal.

Ronaldo
Over de rolverdeling binnen de Madrileense topclub is de kersverse aankoop duidelijk. 'Ronaldo is  de baas bij Real Madrid en hij is naar mijn mening ook de beste speler ter wereld. Het is een eer om met hem samen te spelen, aldus Bale, die net als de Portugese sterspeler te boek staat als vrije trappen-specialist.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen