Realisme in Tilburg ondanks droomweek: geen grafstemming en geen polonaise

Reacties

Van degradatiezorgen naar het linkerrijtje. Willem II heeft ondanks het recente vertrek van Fran Sol een droomweek achter de rug en leeft vol vertrouwen toe naar de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Tegelijkertijd miskijkt captain Jordens Peters zich niet op het huidige succes.

Realisme in Tilburg ondanks droomweek: geen grafstemming en geen polonaise

Voor Willem II had de tweede seizoenshelft niet beter kunnen beginnen. Eerst werd in eigen huis de derby tegen NAC Breda gewonnen, daarna was er de plaatsing voor de halve finale van het bekertoernooi ten koste van FC Twente en daar kwam vorige week zondag de zege in Utrecht nog bij. Tel daar de acht miljoen euro die Willem II als oude club van Frenkie de Jong heeft verdiend aan de transfer van de Ajacied naar Barcelona bij op en het optimisme in Tilburg is verklaard.

'Afgelopen week had voor heel Willem II een stuk minder kunnen verlopen', doet Peters in januari al een gooi naar de titel Understatement van het Jaar. De verdediger is helder over de situatie. 'Het zit nu allemaal een beetje mee en dan het er ineens heel rooskleurig uit. Alleen zal ik niet zomaar vergeten dat we ook gewoon als nummer zestien de winterstop in hadden kunnen gaan. Dus zoals er destijds geen grafstemming was, zo gaan we nu niet met z'n allen de polonaise lopen', aldus Peters.

Bij Willem II is er het besef dat de marges nog altijd klein zijn in de Eredivisie. Als nummer negen heeft het een marge van zeven punten ten opzichte van de degradatiezone, terwijl het verschil met nummer zeven VVV-Venlo maar één punt is. Peters wil realistisch blijven: 'We zullen echt nog wel een keer twee weken op rij verliezen, dus ik blijf met een schuin oog naar beneden kijken.'

Willem II
Willem II
1 - 2
FC Groningen
FC Groningen
Bekijk hier al onze video's
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.