Real stelt met ruime zege titel Barcelona weer even uit

Real Madrid heeft het kampioensfeestje van Barcelona opnieuw nog even uitgesteld. Omdat De Koninklijke in een spectaculair thuisduel met Málaga met liefst 6-2 te sterk was, werd de Catalaanse rivaal nog geen kampioen (zonder zelf te spelen). Dit weekend is Barcelona bij een zege tijdens het bezoek aan Atlético Madrid wél kampioen van Spanje. Voor Real was het bovendien de duizendste (!) thuiszege ooit in competitieverband. Daar waren 1304 duels voor nodig.

Al binnen drie minuten kwam Real op voorsprong. Raúl Albiol kopte raak bij een corner. Lang kon de thuisploeg niet van die voorsprong genieten omdat ook Málaga trefzeker was uit een hoekschop. Roque Santa Cruz kon van dichtbij binnentikken.

Na 22 minuten moest Sergio Sánchez bij Málaga met een rode kaart het veld ruimen. De verdediger haalde de doorgebroken Ronaldo neer in het zestienmetergebied. Vanuit de catacomben zag Sánchez hoe de Portugese wereldster aanvankelijk naliet zijn tweehonderdste doelpunt in dienst van Real (in 197 wedstrijden) te maken. Die misser maakte hij vier minuten later al goed door vanaf vijf meter (een indirecte vrije trap werd breed gelegd) de bal snoeihard in de kruising te schieten: 2-1.

Hoewel Málaga na de 3-1 van Mesut Özil (hij werd door Ronaldo alleen voor de keeper neergezet) nog wel even tegenspartelde via een fraaie goal van Vitorino Antunes (3-2), was het Karim Benzema die op slag van rust de fatale klap uitdeelde. Hij ging samen met Ronaldo op Málaga-doelman Idriss Carlos Kameni (die Willy was komen aflossen vanwege een blessure) af en kreeg het doelpunt op een presenteerblaadje aangereikt van de Portugees.

SlotakkoordNa rust tilde Luka Modric de voorsprong met een afstandsschot naar 5-2. Málaga beëindigde het duel met negen man omdat Martin Demichelis na aanmerkingen op de leiding ook voor een overtreding een gele kaart kreeg, zijn tweede. Bij Real liet trainer José Mourinho, die opnieuw koos voor doelman Diego López ten koste van Iker Casillas, de 19-jarige Braziliaanse rechtsback Fabinho nog debuteren. Het slotakkoord was voor Ángel di María, die de bal op fraaie wijze in de verre hoek schoot op aangeven van de debutant.

Door de overwinning van Real, dat midweeks moest spelen omdat later in het seizoen de bekerfinale tegen Atlético Madrid nog op het programma staat, is de achterstand op koploper Barcelona teruggebracht tot acht punten. Barcelona heeft evenwel nog vier duels te gaan en Real maar drie. Zondag mag Barcelona bij een overwinning op nummer drie Atlético, dat zich vanavond verzekerde van de derde plaats en dus een Champions League-ticket, kampioen van Spanje noemen. Dan is het resultaat van Real niet meer van belang. Een domper voor Real was het geblesseerd uitvallen van Özil. De ernst van zijn kwetsuur is nog niet duidelijk.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.