Real reageert op Courtois-geruchten: geen paniekaanval

Reacties

Volgens Real Madrid is een acute buikgriep de reden van het uitvallen van Thibaut Courtois bij de Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge (2-2). De club spreekt de geruchten over paniekproblemen tegen.

Real reageert op Courtois-geruchten: geen paniekaanval

De Real-verdediging ligt onder een vergrootglas door het problematische vorige seizoen en ook in de eerste weken van het nieuwe voetbaljaar ging het defensief al een paar keer flink mis. Daarom was het uitvallen van Courtois dinsdagavond bij een 0-2 stand in het duel met Club Brugge extra opvallend. Hij bleef halverwege achter in de kleedkamer en werd vervangen door Alphonse Areola, terwijl er geen zichtbare blessure was. In Spaanse media werd vervolgens een paniekaanval als reden genoemd voor het niet verder spelen van Courtois.

Dat spreekt Real in een statement nu tegen. 'Bij onze speler is nooit een paniekaanval vastgesteld. Die informatie is absoluut onjuist. Er was sprake van acute buikgriep, met uitdroging en duizeligheid als gevolg. Daardoor was het onmogelijk verder te spelen. De speler reageert goed op de behandeling.'

Er is in Madrid veel kritiek op Courtois, die nog niet zijn niveau van Atlético Madrid en Chelsea gehaald heeft in Estadio Santiago Bernabéu. De Belgische bondscoach Roberto Martínez voelde zich deze week al geroepen het in de Spaanse media op te nemen voor zijn keeper.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.