Real-pareltje Rodrygo vestigt record, pover PSG blijft foutloos

Real Madrid heeft woensdag flink wat vertrouwen getankt in de Champions League. De geplaagde formatie van trainer Zinedine Zidane won voor het eerst dit seizoen met ruime cijfers in Europees verband en de talentvolle Rodrygo greep een record. Galatasaray liet zich naar de slachtbank leiden, terwijl Paris Saint-Germain zich met moeite verzekerde van een plek in de knock-outfase.

Real Madrid
Real Madrid
6 - 0
Galatasaray
Galatasaray

Real moest met slechts vier punten uit de eerste drie duels alle zeilen bijzetten om zich te plaatsen voor de knock-outfase en kende thuis tegen Galatasaray een feestelijke eerste helft. In Istanbul won De Koninklijke met maar 1-0, maar na 45 minuten in Estadio Santiago Bernabéu stond het al 4-0. Grote man aan de zijde van Real was Rodrygo. De achttienjarige Braziliaan nam na vier minuten een voorzet van Marcelo aan, kapte naar binnen en schoot raak. Zijn landgenoot aan de linkerkant was drie minuten later weer de aangever en nu kopte Rodrygo de bal in het doel. Hij werd daarmee de eerste speler die in de eerste zeven minuten van een Champions League-wedstrijd twee keer scoorde.

Vervolgens ging het van kwaad tot erger voor Galatasaray. Toni Kroos ging na elf minuten naar de grond nadat Steven Nzonzi op zijn voet was gaan staan en scheidsrechter Felix Zwayer ging naar de beelden kijken om te zien of de overtreding binnen het strafschopgebied had plaatsgevonden en dus een penalty voor Real moest zijn. In de ogen van de Duitse arbiter was dat zo en dus mocht Sergio Ramos vanaf elf meter aanleggen. De aanvoerder van Real Madrid scoorde met een 'Panenka'. De bezoekers uit Turkije, met Ryan Babel in de basis, waren slechts figuranten in een Madrileens feest.

Voor rust maakte Real er ook nog 4-0 van. Nadat een treffer van Casemiro wegens buitenspel werd afgekeurd, gaf Galatasaray een cadeautje weg. Rodrygo profiteerde van slordig balverlies achterin en gaf voor op Karim Benzema, die hard raak schoot. Dankzij een redding van Fernando Muslera op een poging van Eden Hazard stond het na 45 minuten nog geen 5-0. De keeper van Galatasaray keerde in de tweede helft ook nog inzetten van Kroos en Isco. Ryan Donk en Ömer Bayram waren in de rust al ingebracht door trainer Fatih Terim. In de slotfase liep Real verder uit. Benzema maakte op aangeven van Dani Carvajal zijn tweede goal van de avond en was in de extra tijd de aangever bij de derde treffer van Rodrygo: 6-0.

PSG
PSG
1 - 0
Club Brugge
Club Brugge

Club Brugge wilde koste wat het kost een herhaling van ontmoeting van twee weken geleden voorkomen toen PSG met liefst 0-5 won. De Fransen waren tot dusver soeverein in Groep A met drie zeges, negen goals en nul tegendoelpunten. Treffer nummer tien volgde halverwege de eerste helft van de thuiswedstrijd tegen Brugge. Mauro Icardi tikte de bal in het doel uit een voorzet van Collin Dagba die door Ángel Di María nog werd getoucheerd. Icardi leek buitenspel te staan, maar scheidsrechter Bobby Madden kreeg groen licht van de VAR: 1-0. Brugge had daarvoor nog een grote kans gekregen via David Okereke, die naast schoot.

Dat was niet de enige mogelijkheid die Brugge kreeg in Parijs. Vroeg in de tweede helft moest keeper Keylor Navas twee keer in actie komen. Eerst op een poging van Emmanuel Dennis en later op Okereke. Het was voor PSG een wake-upcall dat de buit nog niet binnen was. Meteen zochten de Fransen weer de aanval en Dagba schoot de bal naast. Vervolgens gebeurde er even weinig spannends, tot de bezoekers een strafschop kregen. Thiago Silva haalde invaller Mbaye Diagne neer en Madden wees naar de stip. Hans Vanaken wilde vervolgens de penalty nemen, maar Diagne had de bal al opgeëist en stuitte vanaf elf meter op Navas, tot woede van zijn ploeggenoot. Een Belgische gelijkmaker zat er daarna niet meer in.