Real met herboren Benzema en extra opties richting belangrijke periode

Reacties

Real Madrid-coach Santiago Solari vindt dat Karim Benzema te kritisch wordt bejegend. Met twee goals in het bekerduel met Girona (1-3) onderstreepte de Fransman donderdagavond zijn goede vorm.

Real met herboren Benzema en extra opties richting belangrijke periode

'Ik baal heel erg voor degenen die Benzema pas deze week hebben ontdekt', sprak Solari donderdagavond na het veiligstellen van de halvefinaleplaats cynisch op de persconferentie. 'Maar gelukkig is er nog tijd zat om van hem te genieten. Hij zit lekker in zijn vel.'

Benzema heeft in zijn laatste drie duels in totaal vijf doelpunten voor zijn rekening genomen en lijkt een steeds betere klik te krijgen met Vinícius Junior. 'Karim is een heel belangrijke speler voor ons. We hebben hem ook altijd verdedigd als er kritiek kwam, we weten wat hij brengt voor het team', liet doelman Keylor Navas na afloop weten aan de Spaanse media.

Met het eerste Champions League-duel met Ajax in het verschiet - over een kleine twee weken - raakt Real Madrid steeds beter in vorm. De Koninklijke zette zijn laatste vier officiële duels in winst om en scoorde daarin dertien keer.

Opties
En dan nemen de keuzemogelijkheden voor Solari ook nog eens toe. Gareth Bale en Marco Asensio vielen donderdag in, nadat ze pas net zijn hersteld van fysieke tegenslag. 'Zij moeten nog in hun ritme komen. Nu bijna iedereen fit is, baal ik ervan dat ik niet vaker mag wisselen. Het is alleen maar goed dat we zoveel opties hebben, zeker nu we op meerdere fronten strijden.'

Real Madrid vervolgt het seizoen zondag met een thuiswedstrijd tegen Alavés. De week daarna wacht een uitduel met Atlético Madrid en op 13 februari is de eerste ontmoeting met Ajax. In de loop van komende week is de eerste halve finale in het Copa del Rey-toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.