Real Mallorca verzuimt verder uit te lopen op Sevilla

De uitbalans van Real Mallorca blijft matig dit seizoen. De ploeg van trainer Gregorio Manzano kwam bij Real Zaragoza niet verder dan 1-1, waardoor de eilandploeg verzuimde uit te lopen.

Sevilla liep dinsdag tegen duur puntenverlies aan bij Real Valladolid, waardoor Mallorca drie punten voorsprong kon nemen op de Andalusiërs. De bezoekers begonnen ook goed aan het uitduel met Zaragoza en kwamen in de dertiende minuut op voorsprong door een treffer van Rubén Gonzalez Rocha die een voorzet van Borja Valero binnenkopte.

Maar lang kon Mallorca niet genieten van zijn voorsprong. Acht minuten na de 0-1 van Rubén was het Humberto Suazo die beide ploegen weer op gelijke hoogte zette. De van Monterrey gehuurde Chileense spits maakte alweer zijn zesde doelpunt van het kalenderjaar. Suazo's treffer bleek de laatste van de wedstrijd en dus deelden beide ploegen de punten in La Romareda.

Door het gelijkspel komt Mallorca op 52 punten uit 32 duels. Eén meer dan Sevilla, dat vijfde staat in de Primera División. Opvallend is dat Mallorca slechts dertien punten pakte in uitwedstrijden.