Real Madrid wint club-WK, maar krijgt met drie tegengoals flink pak huiswerk mee

Reacties

Real Madrid heeft het wereldkampioenschap voor clubs op zijn naam geschreven. De Madrilenen waren in de finale te sterk voor Al Hilal en volgen daarmee Chelsea op.

Real Madrid wint club-WK, maar krijgt met drie tegengoals flink pak huiswerk mee
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
5 - 3
Al Hilal
Al Hilal

Real Madrid stapte deze week met een zuur gelaat het vliegtuig in richting Marokko om daar het WK voor clubs te spelen. De nummer twee van La Liga had net twee keer in de laatste drie wedstrijden punten laten liggen in de titelstrijd. Tussendoor hoopte Real Madrid het goede gevoel weer terug te vinden door het club-WK te winnen, voordat de focus weer op de echt belangrijke zaken in het leven kon: de competitie en de Champions League.

In de halve finale had Real weinig moeite met het Egyptische Al Ahly. Na de 4-1 zege stond alleen het duel met Al Hilal de titel nog in de weg. Met twintig minuten op het scorebord, leek het opnieuw een eenvoudige avond voor Real Madrid te worden. Vinícius Júnior had zijn ploeg al op voorsprong geschoten door de bal onder de doelman heen te trappen en Federico Valverde had aangetekend voor de 2-0.

De Uruguayaan profiteerde van belabberd keeperswerk van Abdullah Al Muaiouf, die mistastte op de inzet van Valverde. Voor rust kwam Al Hilal echter weer terug in de wedstrijd. De mislukte buitenspelval van David Alaba zorgde ervoor dat voormalig spits van FC Porto Moussa Marega zo door kon lopen en de aansluitingstreffer kon maken (2-1).

Na rust kwam het hoogtepunt van de voet van Vinícius Júnior. Met een biljartstoot buitenkant rechts gaf hij de bal voor op Karim Benzema, die zo de 3-1 maakte. Een kwartier na rust tekende Valverde aan voor zijn tweede en de vierde treffer van Real Madrid. Op aangeven van Dani Carvajal werkte hij de bal in de bovenhoek.

Enkele minuten later gaf Luciano Dario Vietto Carlo Ancelotti nog een stapel huiswerk mee. Voor de tweede keer op de avond liet het centrale duo van Real Madrid zich kinderlijk eenvoudig aftroeven in de diepte en dus maakte de Argentijn de 4-2. Daarmee waren de doelpunten nog niet op in Rabat. Vinícius Júnior krulde de 5-2 binnen en het slotakkoord kwam van Vietto. Hij nam een flankbal fraai aan en maakte er 5-3 van.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de zege is Real Madrid voor de achtste keer in de geschiedenis wereldkampioen. De laatste keer dat dat lukte was in 2018, maar nu mag het zich ook de beste van de wereld noemen in 2023. Ancelotti wint deze prijs voor de derde keer in zijn trainersloopbaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.