Misser Modric is geen probleem: Real Madrid naar WK-finale

Real Madrid mag zaterdag gaan proberen om zich voor de vijfde keer in de geschiedenis tot wereldkampioen te kronen. De ploeg van Carlo Ancelotti bereikte woensdagavond de finale van het clubtoernooi in Marokko, door het Egyptische Al-Ahly met 1-4 te verslaan. Luka Modric miste een strafschop, maar dat deerde dus niet.

Al Ahly
Al Ahly
1 - 4
Real Madrid
Real Madrid

Real stroomde als winnaar van de Champions League in de halve finale van het WK voor clubs in en moest het daarin zien te redden zonder de geblesseerde Thibaut Courtois, die ook afgelopen weekend tegen Real Mallorca al ontbrak. Andriy Lunin kon een 1-0 nederlaag toen niet voorkomen. Woensdag had de Oekraïner een paar goede reddingen in huis tegen Al-Ahly.

Vlak voor rust zette Vinícius Júnior Real op voorsprong. De aanvaller profiteerde van mistasten van verdediger Mahmoud Metwaly en strafte dit met een beheerst stiftje af. In de eerste minuut na rust verdubbelde Federico Valverde de Spaanse de marge en leek de zege van Real binnen. Door een benutte strafschop van Ali Maaloul werd het echter toch weer spannend: 1-2.

Al-Ahly ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar vond die (mede door een uitstekend redding van Lunin) niet. Real verdedigde zijn voorsprong met succes en kreeg vier minuten voor tijd een enorme kans op de 1-3, toen Modric mocht aanleggen voor een strafschop. De Kroaat zag zijn inzet echter gekeerd worden door Mohamed El Shenawy.

Het was een misser zonder gevolgen. Real kwam in blessuretijd alsnog op 1-3, via Rodrygo, en Sergio Arribas maakte er 27 seconden na zijn invalbeurt zelfs nog 1-4 van. De Koninklijke mag daardoor zaterdag tegen het Saoedische Al-Hilal om de wereldtitel gaan spelen. Al-Hilal verraste dinsdag het Zuid-Amerikaanse Flamengo, dat nu met Al-Ahly moet gaan uitmaken welke ploeg het brons grijpt.